Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Οι υποψήφιοι Τατούλη στην Μεσσηνία

Από το συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος» ανακοινώνονται οι κάτωθι υποψήφιοι για το Νομό Μεσσηνίας:

Χρήστος Μαλαπάνης, μηχανολόγος ηλεκτρολόγος, πολιτικός μηχανικός τ. δήμαρχος Καλαμάτας
1. Αλεξανδρόπουλος Νικόλαος, γεωπόνος
2. Αλευράς Παναγιώτης, γεωπόνος, Νομαρχιακός Σύμβουλος, μέλος του Δ.Σ. Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων, μέλος περιφερειακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Πελοποννήσου
3. Αργυράκης Ιωάννης, τοπογράφος μηχανικός, πρ. Δήμαρχος Αρφαρών...
4. Βουρνάς Ιωάννης, πολιτικός μηχανικός, μέλος αντιπροσωπείας ΤΕΕ Πελοποννήσου
5. Γεωργίκος Ηλίας, ιατρός, Δ/ντής Ω.Ρ.Λ. Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων Π.Α.Κυριακού
6. Δήμιζα Παναγιώτα, Πρόεδρος Συλλόγου Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως
7.Δράκου- Γκότση Πηνελόπη, παρασκευάστρια στον κλάδο υγείας
8. Ηλιόπουλος Κωνσταντίνος, αγρονομικός υπάλληλος, πρ. αντιδήμαρχος Δ. Παπαφλέσσα, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δ. Παπαφλέσσα
9. Κελεπούρη Αγγελική, μηχανικός αρχιτέκτονας
10. Λογιώτης Ιωάννης, αγρότης
11. Μπακούρος Γεώργιος, επιχειρηματίας
12. Μπαρμπετσέας Δημήτριος, αγρότης
13. Μπαρούνης Νικόλαος, υπάλληλος Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, Νομαρχιακός Σύμβουλος Μεσσηνίας
14. Νικολάκου Κωνσταντίνα (Ντίνα), διοικητική υπάλληλος ΙΚΑ , Νομαρχιακή Σύμβουλος, πρ. Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
15. Ξηρογιάννης Σταύρος, ιατρός – παιδίατρος
16. Παπακώστας Λεωνίδας, επιχειρηματίας
17. Ρέκκας Θεοχάρης (Χάρης) , πρ. Δ/ντής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών
18. Σταυριανόπουλος Θεόδωρος, μαθηματικός –Δ/ντής Λυκείου Μελιγαλά, μέλος Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας
19. Τσαπόγας Κωνσταντίνος, τεχνολόγος μηχανικός, πρ. υπάλληλος ΔΕΗ
20. Τσίχλης Ελευθέριος, πρ. υπάλληλος Υπουργείου Οικονομικών
21. Χρυσομπόλη Διονυσία, φωτογράφος, Πρόεδρος Φεστιβάλ «Μεσσηνίας Όψεις»


1. Ο κ. Χρήστος Μαλαπάνης ορίζεται υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» για το Νομό Μεσσηνίας.

2. Ο κ. Γεώργιος Μπουλούκος, δικηγόρος- πρ. υποψήφιος βουλευτής ΝΔ, αναλαμβάνει τον Τομέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος».

3. Η κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, παράλληλα με την υποψηφιότητά της, συνεχίζει να έχει την ευθύνη του Τομέα Πολιτικού Σχεδιασμού του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος».

Περιοδείες του συνδυασμού " Ανεξάρτητη Δημοτική Σνεργασία Δήμου Τριφυλίας"

Την Κυριακή (10/10/10) το απόγευμα ξεκινούν οι περιοδείες του συνδυασμού " Ανεξάρτητη Δημοτική Σνεργασία Δήμου Τριφυλίας" με τον επικεφαλής Δημήτρη Σωτηρόπουλο στο υπόλοιπο του Δήμου Αυλώνα (Πλάτανια , Καλλιτσαινα, Αυλώνα , Σιδηρόκαστρο). Τις επόμενες μέρες οι περιοδείες θα συνεχίσουν στο Δήμο Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας και Φιλιατρών.

John Lennon Google Doodle

Τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ

Τα νέα τιμολόγια μέσης και χαμηλής τάσης της ΔΕΗ, που φέρνουν εκπτώσεις έως και 20% στο λογαριασμό ορισμένων οικιακών πελατών αλλά και αυξήσεις για άλλες κατηγορίες καταναλωτών, ανακοίνωσε το μεσημέρι το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Τα νέα τιμολόγια διαφοροποιούνται τόσο ως προς τη δομή όσο και ως προς τις τιμές σε σχέση με τα σημερινά. Ο αριθμός των τιμολογίων μέσης και χαμηλής τάσης μειώνεται σε εννέα, ενώ τα ειδικά τιμολόγια (πολυτέκνων, κοινωνικό τιμολόγιο κ.λπ.) δεν μεταβάλλονται.

Σύμφωνα με το υπουργείο:...

- Περίπου 1,2 εκατομμύρια οικιακοί πελάτες θα έχουν μείωση έως και 20% μέσω του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολόγιου.

- Ο συνολικός λογαριασμός ηλεκτρικής ενέργειας για σχεδόν 1 εκατομμύριο μικρές επιχειρήσεις, που πλήττονται σημαντικά από την οικονομική κρίση, θα έχει μειώσεις της τάξης του 5-18%.

- Ο λογαριασμός ηλεκτρικής ενέργειας για κοινόχρηστη χρήση σε πολυκατοικίες εκτιμάται ότι θα μειωθεί κατά 7%.

- Οι αυξήσεις για τους οικιακούς καταναλωτές με μικρές καταναλώσεις, οι οποίοι δεν ανήκουν στην κατηγορία των ευάλωτων καταναλωτών, θα ισοδυναμούν με μια μέγιστη ετήσια επιβάρυνση της τάξης των 30 ευρώ, ή περίπου 2,5 ευρώ το μήνα.

- Η συνολική επιβάρυνση για μια μέση οικογένεια εκτιμάται στα 1-2 ευρώ το μήνα.

- Ο συνολικός λογαριασμός ηλεκτρικής ενέργειας για περίπου 500.000 οικογένειες θα μειωθεί.

- Παρά την αύξηση στις τιμές ηλεκτρισμού για αγροτική χρήση, οι τιμές αυτές θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα. Παράλληλα, οι νέες τιμές θα λειτουργούν ως κίνητρο για ορθολογική χρήση της ενέργειας.

Παραδείγματα Εφαρμογής των Νέων Τιμολογίων

1. Οικιακός Καταναλωτής με τετραμηνιαία κατανάλωση 500 kwh, που εντάσσεται στο ΚΟΤ (-20%). Για την ηλεκτρική ενέργεια στο λογαριασμό της ΔΕΗ πληρώνει σήμερα 46,4 ευρώ. Με τα νέα τιμολόγια θα πληρώνει περίπου 37,3 ευρώ, δηλαδή 9,1 ευρώ λιγότερα (μείωση 19,6%).

2. Οικιακός Καταναλωτής με τετραμηνιαία κατανάλωση 500 kwh, που εντάσσεται στο ΚΟΤ (-10%). Για την ηλεκτρική ενέργεια στο λογαριασμό της ΔΕΗ πληρώνει σήμερα 46,4 ευρώ. Με τα νέα τιμολόγια θα πληρώνει περίπου 41,3 ευρώ, δηλαδή 5,1 ευρώ λιγότερα (μείωση 11 %).

3. Οικιακός Καταναλωτής με τετραμηνιαία κατανάλωση 750 kwh, που δεν εντάσσεται στο ΚΟΤ. Για την ηλεκτρική ενέργεια στο λογαριασμό της ΔΕΗ πληρώνει σήμερα 78,3 ευρώ. Με τα νέα τιμολόγια θα πληρώνει περίπου 86,2 ευρώ, δηλαδή 7,9 ευρώ επιπλέον (αύξηση 10 %).

4. Οικιακός Καταναλωτής με τετραμηνιαία κατανάλωση 2500 kwh. Για την ηλεκτρική ενέργεια στο λογαριασμό της ΔΕΗ πληρώνει σήμερα 434 ευρώ. Με τα νέα τιμολόγια θα πληρώνει περίπου 414 ευρώ, δηλαδή 20 ευρώ λιγότερα (μείωση 4,6 %).

5. Εμπορικός Καταναλωτής (Β1) με μηνιαία κατανάλωση 50.000 kwh. Για την ηλεκτρική ενέργεια στο λογαριασμό της ΔΕΗ πληρώνει σήμερα 5.770 ευρώ. Με τα νέα τιμολόγια θα πληρώνει περίπου 5.204 ευρώ, δηλαδή 566 ευρώ λιγότερα (μείωση 9,8 %).

6. Βιομηχανικός Καταναλωτής (Β1Β) με μηνιαία κατανάλωση 70.000 kwh. Για την ηλεκτρική ενέργεια στο λογαριασμό της ΔΕΗ πληρώνει σήμερα 6.138 ευρώ. Με τα νέα τιμολόγια θα πληρώνει περίπου 6.394 ευρώ, δηλαδή 256 ευρώ επιπλέον (αύξηση 4,2 %).

7. Αγροτικός Καταναλωτής με τετραμηνιαία κατανάλωση 5000 kwh. Για την ηλεκτρική ενέργεια στο λογαριασμό της ΔΕΗ πληρώνει σήμερα 319 ευρώ. Με τα νέα τιμολόγια θα πληρώνει περίπου 335 ευρώ, δηλαδή 16 ευρώ επιπλέον (αύξηση 4,9%).

πηγη:tanea.gr

Με ραμμένα τα στόματα έφτασαν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης Ιρανοί μετανάστες

Δύο Ιρανοί λαθρομετανάστες, ηλικίας 25 - 30 χρόνων, έφτασαν την Πέμπτη στα επείγοντα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης έχοντας τα στόματά τους ραμμένα.
Είχαν πάρει τα κορδόνια των παπουτσιών τους και έραψαν ο ένας το στόμα του άλλου, αψηφώντας τον πόνο.
Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου οι δύο νεαροί ήταν σε.. άσχημη κατάσταση, ωστόσο δεν επέτρεψαν στο ιατρικό προσωπικό να τους φροντίσει και αρνήθηκαν πεισματικά να τους αφαιρέσουν τα ράμματα από το στόμα τους.

Πάντως η εισαγωγή τους στο νοσοκομείο έγινε κανονικά και κατάφεραν να τους πείσουν να κάνουν τα εμβόλια τους και να πάρουν τα φάρμακα που απαιτούνται.

Ο διοικητής του νοσοκομείου έχει ζητήσει τη βοήθεια της Πολιτείας για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο συμβάν καθώς οι νεαροί λαθρομετανάστες αρνούνται να βγάλουν τα ράμματα θέλοντας να αποφύγουν τον επαναπατρισμό τους.

Υπενθυμίζεται ότι με αυτό τον ακραίο τρόπο διαμαρτυρίας είχαν αντιδράσει Ιρανοί μετανάστες που πραγματοποιήσουν απεργία πείνας έξω από τα γραφεία της Διεθνούς Αμνηστίας.

πηγη:in.gr
Related Posts with Thumbnails