Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ανοικτά με ελέυθερη είσοδο τη Δευτέρα όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα Μουσεία

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα, 27η Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, όλοι οι Αρχαιολογικοί Χώροι, Ιστορικοί Τόποι, Μουσεία και μεμονωμένα Μνημεία του Κράτους, θα είναι ανοικτά και η είσοδος του κοινού θα είναι ελεύθερη.

Στις 11 Οκτωβρίου αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση Γρηγορόπουλου

Τη Δευτέρα, στις 11 Οκτωβρίου, αναμένεται η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας για την υπόθεση δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια.
Ο κύκλος των αγορεύσεων συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης έκλεισε με την ολοκλήρωση της αγόρευσης του συνηγόρου του κατηγορουμένου ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Ο εισαγγελέας έχει ζητήσει από... το δικαστήριο να κηρύξει ενόχους τους δύο κατηγορούμενους ειδικούς φρουρούς, χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, πρόταση που, αν γίνει δεκτή, μεταφράζεται σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα ενώ για τον συγκατηγορούμενό του, Βασίλειο Σαραλιώτη, το προβλεπόμενο όριο ποινής είναι από 10 ως 20 χρόνια κάθειρξης.

Πηγη:tanea.gr

Γυμνή φωτογράφιση για τη Νάντια Μπουλέ

Γυμνή φωτογραφήθηκε η Νάντια Μπουλέ αλλά για καλό σκοπό αφού η φωτογραφία θα είναι στην έκθεση "Γυμνή πόλη"του Μουσείου Μπενάκη μαζί με τις φωτογραφίες 80 ακόμη γνωστών ατόμων που γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό. Μάλιστα θα δημοσιευτούν στοεβδομαδιαίο οδηγό πόλης LifO.
Στο τλελος οι φωτογραφίες θα δημοπρατηθούν και τα έσοδα θα διατεθούν στο ίδρυμα "Πίστη" .

Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης έκανε αποδεκτή την παραίτηση που υπέβαλε, για προσωπικούς λόγους, ο Γιώργος Δημήτραινας από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου.
Ο Υπουργός τον ευχαριστεί θερμά για την... προσφορά του στο Υπουργείο και για τις άοκνες προσπάθειες του να προωθηθούν οι κοινοί στόχοι, προσπάθειες στηριγμένες στην ακεραιότητα, το ήθος και την επιστημονική επάρκειά του. Μαζί με τις ευχαριστίες, του εύχεται ολόψυχα κάθε επιτυχία στις εφεξής ακαδημαϊκές, επιστημονικές και επαγγελματικές δραστηριότητές του.

Το κείμενο της παραίτησης του κ. Δημήτραινα έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Αγαπητέ Χάρη,

Θα ήθελα και από τη θέση αυτή να σ’ ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλες και, βέβαια, τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που μου έδωσε τη δυνατότητα συμμετοχής σε θέση ευθύνης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Αυτή τη χρονιά δουλέψαμε πολύ σκληρά και με σοβαρές προσωπικές θυσίες σε μια κοινή προσπάθεια εξορθολογισμού των θεσμικών παραμέτρων και βελτίωσης των συνθηκών απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρα μας. Δυστυχώς αυστηρά προσωπικοί λόγοι δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να συμπράττω, από την ίδια θέση, σ’ αυτή την προσπάθειά μας
Σε διαβεβαιώνω, ωστόσο, ότι από την πλευρά του δικηγόρου και πανεπιστημιακού οι προσπάθειές μου προς την κατεύθυνση της στήριξης του κυβερνητικού έργου στον τομέα της Δικαιοσύνης δεν πρόκειται να μειωθούν.
Επιστρέφοντας στο δικηγορικό μου γραφείο και στο Πανεπιστήμιο σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και ολοκλήρωση του έργου σου στο Υπουργείο.
Με τιμή,

Φιλικά,



Γιώργος Δημήτραινας»

Συνεχίζουν την απεργία τους οι φορτηγατζίδες

Την συνέχιση της απεργία τους αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων στην γενική τους συνέλευση που έγινε σήμερα.....

Αποσύρεται το φάρμακο Avandia για το διαβήτη

Το φαρμακευτικό σκεύασμα για το διαβήτη Avandia θα αποσυρθεί από την αγορά της Ευρώπης καθώς υπάρχουν βάσιμες ανησυχίες ότι αυξάνει το κίνδυνο εμφράγματος, ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

Ο EMA αναφέρει ότι το Avandia θα σταματήσει να διατίθεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση «μέσα στους επόμενους μήνες». Σε ανακοίνωσή της ....η παρασκευάστρια εταιρεία GlaxoSmithKline αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι μαζί με το Avandia αναστέλλεται η κυκλοφορία άλλων δύο σκευασμάτων, του Avandamet και Avaglim.

in.gr

Εξεταστική για το μημόνιο θα κάνει ο Σαμαράς

Τελικά σαν χωρα φαίνεται ότι δεν πρόκειτε να βάλουμε μυαλό ποτέ και ειδικά οι πολιτικοί μας. Αν ακούς το Σαμαρά να λέει ότι όταν γίνουμε κυβέρνηση θα κάνουμε εξεταστική για το Μνημόνιο τότε τι μπορεί να περιμένι κανείς από τους πολιτικούς μας.
Α ρε κατακαημένη Ελλάδα που έχεις μπλέξει .....

Συμφωνία Ελλάδας - Κατάρ για επενδύσεις 5 δις δολαρίων

Με τις υπογραφές του Χάρη Παμπούκη και του Αχμάντ Αλ Σαγιέντ, δεύτερου στην ιεραρχία μετά τον εμίρη του Κατάρ, επισημοποιήθηκε η συμφωνία - μαμούθ για αραβικές επενδύσεις ύψους 5 δισ. δολαρίων στη χώρα μας.
Η συμφωνία υπεγράφη παρουσία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του εμίρη Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Τάνι.
Το ενδιαφέρον του.... επιχειρηματικού κολοσσού του Κατάρ, της εταιρείας QIA, συμφερόντων της βασιλικής οικογένειας, μιας από τις 5 μεγαλύτερες του πλανήτη, εστιάζεται στις επενδύσεις στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, την πράσινη ενέργεια και τον τουρισμό.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε πρόωρη τη συζήτηση που ήδη έχει "ανάψει" στην Ελλάδα για το εάν στο γενικό πλαίσιο της συμφωνίας περιλαμβάνεται παραχώρηση έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού προς αξιοποίηση (του 15% με 30%, σύμφωνα με πληροφορίες).

Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν ήδη από την πλευρά της αντιπολίτευσης, με το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ να κατακεραυνώνουν το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός "αραβικού Λας Βέγκας" στο Ελληνικό. Για "μια διεφθαρμένη Disneyland τζόγου για ξέπλυμα του παγκόσμιου μαύρου χρήματος" έκανε λόγο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Αλέκος Αλαβάνος.
Πηγή: www.athina984.gr

Σήμερα αποφασίζουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων για τις κινητοποιήσεις τους

Σήμερα κρίνεται το μέλλον των κινητοποιήσεων απο τους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων στην Γενική Συνέλευση των Ομοσπονδιών τους ....

Κανονικά και πάλι το Facebook

Κανονικά λειτουργεί και πάλι το facebook όπως διαπιστώσαμε , αν και μας μετέφεραν πως ήδη είχε αποκατασταθεί η λειτουργία του από χθες το βράδυ , το πρόβλημα εικάζεται ότι προκλήθηκε λόγω αναβάθμισης που έγινε
Related Posts with Thumbnails