Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Από 1η Σεπτεμβρίου ολική απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Τσουχτερά πρόστιμα για καπνιστές και καταστηματάρχες

Διαβάστε αναλυτικά τις σημερινές δηλώσεις της υπουργού για αυτό το θέμα
"Θα ήθελα εδώ να πω τα βασικά σημεία σε σχέση με το ζήτημα αυτό. Ότι όπως είχαμε ανακοινώσει και την ημέρα που ήταν η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος η 31 Μαϊου, η χώρα μας μπαίνει στην ομάδα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών, όπου από 1η Σεπτεμβρίου του 2010 θα υπάρχει πια η ολική απαγόρευση σε όλους τους δημόσιους χώρους και τα καταστήματα. Αυτό είναι κάτι που .... το παρουσιάσαμε, το αποφασίσαμε και σήμερα και επίσημα πια στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως ξέρετε έχουμε δώσει δύο μεταβατικές μόνο προθεσμίες μέχρι της 31 Μαϊου του 2011 όσον αφορά τα κέντρα διασκέδασης. Δηλαδή, αυτά που χαρακτηρίζονται επίσημα απ’ το νόμο κέντρα διασκέδασης, άνω των 300 τετραγωνικών και στα καζίνο που δεν ήταν καν στη ρύθμιση μέχρι τώρα.

Εξασφαλίζουμε ελεγκτικούς μηχανισμούς, καθώς πλέον με σαφήνεια λέμε στο σχέδιο νόμου ότι η δημοτική αστυνομία και οι επόπτες υγείας των νομαρχιών έχουν το βασικό ρόλο ελέγχου. Και γι’ αυτό το λόγο και στο κανονιστικό πλαίσιο που θα έχουμε για την απόδοση των προστίμων το μεγαλύτερο μέρος θα προβλέπεται ότι πηγαίνει στους δήμους για να μπορούν να στηρίξουν και αυτή τη λειτουργία, αλλά και γενικά ανάγκες δημόσιας υγείας.

Επικουρικά φυσικά και το Λιμενικό και η Ελληνική Αστυνομία. Το Λιμενικό ιδιαίτερα, γιατί όπως ξέρετε είναι σε περιοχές που δεν μπορεί να πάει η δημοτική αστυνομία, όπως είναι οι προβλήτες, τα λιμάνια ή μέσα στα πλοία. Και το ΣΕΥΥΠ πλέον θα έχει άμεσο έλεγχο για την τήρηση της απαγόρευσης του καπνίσματος στους χώρους υγείας και πρόνοιας και εκεί θα είμαστε και ιδιαίτερα αυστηροί. Αλίμονο αν δεν ξεκινάμε από τα νοσοκομεία έναν τέτοιο έλεγχο. Και δευτεροβάθμιο όσον αφορά τη γενικότερη αυτή εποπτεία, και έλεγχο.

Όσον αφορά τα πρόστιμα, εδώ θα ήθελα να πω δυο λόγια . Η βασική λογική είναι ότι πρώτα απ’ όλα δε μιλάμε μόνο για κατασταλτική προσέγγιση. Μιλάμε για δημόσια υγεία, για διαπαιδαγώγηση, για πρότυπα, γι’ αυτό δώσαμε και μεγάλη σημασία στο να μην υπάρχει κανένα κενό και παραθυράκια όσον αφορά τη διαφήμιση. Κάθε μορφής διαφήμιση.

Ταυτόχρονα όμως χρειάζονται έλεγχοι. Γι’ αυτό ερχόμαστε εδώ και βάζουμε σαφείς ελεγκτικούς μηχανισμούς. Τα πρόστιμα όμως για να μπορείς να τα εφαρμόσεις και να είναι αποτελεσματικά, δεν πρέπει να είναι και υπέρογκα. Οι πολύ μεγάλες προβλέψεις προστίμων στην πράξη δεν επιβάλλονται ή δεν εισπράττονται.

Άρα, λοιπόν, εδώ μπαίνουμε σε μία λογική όπου ερχόμαστε στο ήμισυ από τα προβλεπόμενα - τα λέω χονδρικά - με το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο. Πολύ απλά, γι’ αυτόν που παραβιάζει τη νομοθεσία, θα είναι πρόστιμο από 50 μέχρι 500 ευρώ, ανάλογα βέβαια και με το εάν υποτροπιάζει κάποιος και θα λαμβάνεται αυτό υπόψη. Για το άτομο, για τον καπνιστή, σε χώρο που δεν πρέπει να καπνίζει.

Όσον αφορά τα καταστήματα, τους υπευθύνους των καταστημάτων που ανέχονται μια τέτοια παραβατική συμπεριφορά, θα ξεκινά από 500 και θα φτάνει μέχρι 10 χιλιάδες ευρώ. Όπου, και εκεί θα λαμβάνεται υπόψη αν υπάρχει υποτροπή γύρω απ’ αυτή την παράβαση.

Και θα υπάρχει φυσικά η δυνατότητα και προβλέπεται σύμφωνα με τους πάγιους κανόνες παραβίασης των υγειονομικών διατάξεων, κλείσιμο. Θα ξεκινάει από τις 10 μέρες, όχι μήνα και θα καταλήγει, σε περίπτωση που φτάσουμε στην πέμπτη υποτροπή, να μπορεί να κλείσει πλέον, να αφαιρεθεί η άδεια.

Αυτό επιμένουμε ότι με αυτό τον τρόπο είναι εφαρμόσιμο, έχει ελεγκτικούς μηχανισμούς αλλά είναι και λογικό. Δηλαδή σε μια περίοδο δύσκολη, πρόστιμα τα οποία είναι πιο λογικά επιβάλλονται πιο εύκολα, εισπράττονται καλύτερα και δημιουργούν αυτό που θέλουμε: Και το διαπαιδαγωγητικό σε αυτή την πρώτη φάση πλαίσιο για την εφαρμογή των προϋποθέσεων για την αντιμετώπιση του καπνίσματος.

Larissa Riquelme : Λαρίσσα Ρικέλμε η πιο sexy φίλαθλος του Μουντιάλ

Την μάθαμε από την φωτογραφία με το κινητό που είχε τοποθετήσει στο πλούσιο στήθος της φορώντας την φανέλα της Παραγουάης. Οι φωτογραφίες της δεν άργησαν να κάνουν το γύρο του κόσμου και δίκαια μπορεί να χαρακτηριστεί η πιο sexy φίλαθλος όχι μόνο της Παραγουάης αλλά σε όλο το Μουντιάλ.
Είναι η Λαρίσσα Ρικέλμε μοντέλο από την Παραγουάη.
ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ....


Υπέγραψε για 2 χρόνια ο Φρανσουά Μοντεστό στον Ολυμπιακό

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει: «Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Φρανσουά Ζοζέφ Μοντεστό. Ο 32χρονος Γάλλος αμυντικός υπέγραψε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ το νέο του συμβόλαιο διετούς διάρκειας» .

Η Ετήσια έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για το 2009

Την έκτη κατά σειρά ετήσια έκθεση του 2009, παρουσίασε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ), Λέανδρος Ρακιτζής, σε Συνέντευξη Τύπου.
«Να αλλάξουμε νοοτροπία και να σεβόμαστε τους θεσμούς», επισήμανε ο Γενικός Επιθεωρητής αναλύοντας τις υποθέσεις που εξετάστηκαν και ελέγχθηκαν την περασμένη χρονιά, κατά την οποία διενεργήθηκαν 4.440 έλεγχοι από τα σώματα και τις υπηρεσίες ελέγχου και επιθεώρησης. Από τις υποθέσεις αυτές, 724 παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα και άλλες 185 παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα από τον ίδιο τον ΓΕΔΔ.

Μεταξύ των κραυγαλέων περιπτώσεων κακοδιοίκησης, παράβασης καθήκοντος και άλλων ατασθαλιών, ήταν:...

# αντιπρόεδρος συλλόγου εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού (σήμερα συνταξιούχος), ύστερα από έλεγχο «Πόθεν Έσχες», βρέθηκε να έχει στην κατοχή του ποσό 9 εκ. ευρώ, που δεν δικαιολογείτο από τα εισοδήματά του.

# διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας συμμετείχε επ’ αμοιβή σε 31 επιτροπές. Όπως σημείωσε ο κ. Ρακιτζής, σήμερα οι υπάλληλοι δεν αμείβονται επί πλέον για τέτοιου είδους υπηρεσίες και παρατηρείται πρόβλημα στελέχωσης.

# πανεπιστημιακός γιατρός σε Δημόσιο Νοσοκομείο, από το οποίο συνταξιοδοτήθηκε, πήρε μαζί του, φεύγοντας, τους φακέλους 440 ασθενών του στη νέα του θέση σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Επιπλέον, ύστερα από ελέγχους σε διάφορες δημόσιες εταιρίες και οργανισμούς διαπιστώθηκε μεγάλος αριθμός προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο: Στην ΤΡΑΜ ΑΕ το διάστημα από 1-4-04 έως 2-9-09 το προσωπικό αυξήθηκε κατά 250%. Αύξηση, αλλά μικρότερη, παρατηρήθηκε και στην Κτηματολόγιο.

Ωστόσο, το «μεγάλο φαγοπότι», όπως είπε ο κ. Ρακιτζής, έγινε στις δημοτικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον Γενικό Επιθεωρητή, στο εξής απαγορεύεται ο δανεισμός των τοπικών αρχών αν δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το δάνειό τους, αφού είναι πλέον απαραίτητο να εξασφαλίσουν το 20% του ποσού, που αιτούνται ως δανειοδότηση. Σχολίασε μάλιστα, πως αμφιβάλλει αν θα υπάρξει πλέον ενδιαφέρον για το αξίωμα των δημάρχων.

Σε ό,τι αφορά τις θεσμικές προτάσεις του ΓΕΔΔ, που υλοποιήθηκαν, αυτές είναι:

# Αποξήλωση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων

# Μείωση μισθωμάτων δημόσιων υπηρεσιών

# Σύσταση υπηρεσίας κατεδαφίσεων αυθαίρετων κατασκευών

Ο κ. Ρακιτζής είπε ακόμη πως η ενοποίηση όλων των ελεγκτικών σωμάτων θα ήταν μια πολύ θετική ενέργεια, διότι έτσι, όπως λειτουργεί σήμερα ο ελεγκτικός μηχανισμός, δαπανώνται χρήμα και χρόνος, που αγγίζουν το ποσοστό του 70%. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως «πρόκειται για μια υπόθεση, που δύσκολα μπορεί να πραγματοποιηθεί».

ΑΠΕ

Και επίσημα ο Σάντος στον πάγκο της Εθνικής για 2 χρόνια

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει «Ο Φερνάντο Σάντος θα είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Ομάδας για τα επόμενα δύο χρόνια, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Η επίσημη παρουσίαση του Πορτογάλου προπονητή στους εκπροσώπους των ΜΜΕ θα γίνει από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, την Παρασκευή 2 Ιουλίου και ώρα 11:00 σε αίθουσα του ξενοδοχείου «King George»

Τραυματισμός αστυνομικού από ληστές στα Φάρσαλα

Ενας αστυνομικός τραυματίστηκε από τα πυρά ληστών κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Φάρσαλα. Οι ένοπλοι είχαν εισβάλει σε τραπεζικό υποκατάστημα απ' όπου απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό, όμως κατά την προσπάθεια διαφυγής τους έγιναν αντιληπτοί από το πλήρωμα διερχόμενου περιπολικού. Ακολούθησε καταδίωξη με... ανταλλαγή πυροβολισμών κατά την οποία τραυματίστηκε ο αστυνομικός.
www.naftemporiki.gr

Γλέντι της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ στο Πήδημα Μεσσηνίας

Η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ και το Ν.Σ. Μεσσηνίας της ΚΝΕ διοργανώνουν Λαϊκό Γλέντι στο Πήδημα το Σαββάτο 3 Ιουλίου 2010 στις 9 το βράδυ

Νέος Διαδικτυακός τόπος του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Ύστερα από 9 χρόνια λειτουργίας του διαδικτυακού τόπου: www.ypepth.gr , το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων προχωράει σήμερα, στην πλήρη ανανέωση του διαδικτυακού του τόπου.
Ο νέος διαδικτυακός τόπος βρίσκεται, πλέον, στην διεύθυνση: www.minedu.gov.gr , ακολουθώντας τα πρότυπα ονοματοδοσίας του Ελληνικού Πλαισίου Πιστοποίησης Δημόσιων Διαδικτυακών Τόπων.
Από σήμερα, ο διαδικτυακός τόπος.... www.ypepth.gr σταματάει να ενημερώνεται, θα παραμείνει, όμως, σε λειτουργία μέχρι την πλήρη μετάπτωση των δεδομένων του.
Το έργο υλοποιήθηκε με εσωτερική παραγωγή από στελέχη της Διεύθυνσης Λειτουργικών Υποδομών και Νέων Τεχνολογιών του Υπουργείου. Η χρονική διάρκεια του έργου ήταν 3 μήνες, η υλοποίηση έγινε με χρήση ανοιχτού λογισμικού και η συνολική δαπάνη του δημοσίου ήταν 150 Ευρώ. Στην ομάδα έργου συμμετείχαν οι Σωτήρης Μεϊντάνης, Χαράλαμπος Γιαννακός, Γιώργος Καλέμης, Βάσω Ηλιάδου, Αντώνης Ρούσσος, Εύη Γιούρα, Μαρία Κανελλοπούλου, Χαρά Θεουλάκη και συνέδραμαν όλες οι διευθύνσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου.
Πέρα από την επίσημη ροή ειδήσεων του Υπουργείου, λειτουργούν ήδη εφαρμογές αναζήτησης δημοσίων δεδομένων όπως θέματα και βαθμολογίες Πανελλαδικών Εξετάσεων, κατάλογος μεταπτυχιακών προγραμμάτων στην Ελλάδα, βάσεις εισακτέων 2000-2009, σχολικές Μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Επίσης, βρίσκεται ήδη σε λειτουργία υπηρεσία ροής πολυμεσικού περιεχομένου από τις εργασίες της Βουλής πάνω σε θέματα του Υπουργείου.

Δείτε το μηχανογραφικό δελτίο 2010 ΓΕΛ - ΕΠΑΛ Β

Δείτε ΕΔΩ το μηχανογραφικό δελτίο για το 2010 Γενικού Λυκείου ή ΕΠΑΛ (ομάδα Β)

Από 7 - 20 Ιουλίου η Υποβολή Μηχανογραφικών . 6 Ιουλίου τα αποτελέσματα Πανελληνίων 2010

Από το Γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων κ. Ιωάννη Πανάρετου, ανακοινώνεται ότι, οι ενδιαφερόμενοι να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο από την Τετάρτη 7 Ιουλίου μέχρι και την Τρίτη 20 Ιουλίου.
Ανακοινώνεται επίσης ότι, μετά από προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων, οι γραπτοί βαθμοί των μαθημάτων της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄), τα οποία εξετάστηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο, θα αναρτηθούν τελικά μία μέρα νωρίτερα, δηλαδή την Τρίτη 6 Ιουλίου 2010 μετά... τις 12 το μεσημέρι σε όλα τα Λύκεια της χώρας.

Με δελτίο τύπου που θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι για τη διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων καθώς και τις ακριβείς ημερομηνίες χορήγησης της ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ από τα Λύκεια.

48ωρη απεργία των γιατρών του ΙΚΑ

48ωρη απεργία ξεκινούν από σήμερα οι γιατροί του ΙΚΑ απεργία την οποία έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού και Υγειονομικού Προσωπικού του ΙΚΑ με την οποία διεκδικούν την ανανέωση των συμβάσεων έργων γιατρών και οδοντιάτρων.

Τραγωδία στην Εύβοια με 2 νεκρά παιδάκια που πνιγηκαν από πτώση ΙΧ στη θάλασσα

Νεκρή ανασύρθηκε μια 12χρονη καθώς και ένα βρέφος, αγοράκι 9 μηνών, από ΙΧ αυτοκίνητο που έπεσε στη θάλασσα, περίπου στις 2 τα ξημερώματα, όταν διέσχιζε την ακτή Νηρέως, από τη Χαλκίδα προς το Αλιβέρι.
Στο ΙΧ αυτοκίνητο επέβαιναν συνολικά 5 άτομα, μία 26χρονη οδηγός, ένας άνδρας 28 ετών, μία 14χρονη και τα δύο παιδιά που ανασύρθηκαν νεκρά. Οι διασωθέντες νοσηλεύονται σε .... κατάσταση σοκ.
Τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος έχει αναλάβει η αστυνομία.

/www.protothema.gr
Related Posts with Thumbnails