Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Παγώνουν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα για 3 χρόνια

Πάγωμα μισθών στον ιδιωτικό τομέα προεξόφλησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση
Δείτε τι ακριβώς ειπώθηκε:
Ερώτηση ΣΕΓΚΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, σχεδιάζει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το τριετές πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανάλογη απόφαση στις διαπραγματεύσεις των κοινωνικών εταίρων, όπως άφησε να εννοηθεί ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας την Παρασκευή;
Απάντηση ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Αυτό είναι μία απόφαση που έχει ληφθεί. Το πώς θα εξειδικευτεί, είναι νομοτεχνικό θέμα.

79χρονη πνίγηκε στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας

Χωρίς τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε 79χρονη αλλοδαπή, σήμερα στις 13.20, από τη θαλάσσια περιοχή Μαραθούπολης Μεσσηνίας.
Η 79χρονη διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός πρόκειται να παραδοθεί στο Γ.Ν. Κυπαρισσίας για νεκροψία - νεκροτομία.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πύλου...

ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ 2010 9η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ

ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ 2010 9Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ

ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

1,3 ΚΑΙ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010 : Φιλαρμονική Συλλόγου Φιλοπροόδων

Πάρκο Βλαχέρνας - ώρα 10.00 μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010:.... Δημοτική Φιλαρμονικής Λαμίας

Κεντρική Πλατεία Φιλιατρών - ώρα 9.30 μ.μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010:

Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας

ώρα 9.30 μ.μ. - Πάρκο Βλαχέρνας

Καμπάνες για την "εμφάνιση" Τζούλιας στο Πολεμικό Μουσείο

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για τα αποτελέσματα της ΕΔΕ που διατάχθηκε αναφέρει "Ανακοινώνεται από το ΓΕΕΘΑ ότι ολοκληρώθηκε η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που είχε διαταχθεί για τον εντοπισμό ευθυνών και τον καταλογισμό τους στους υπευθύνους για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών τη νύκτα 18/19 Ιουν 2010.
Λαμβάνοντας υπόψη το πόρισμα, επιβλήθηκαν πειθαρχικές ποινές στο εμπλεκόμενο στρατιωτικό προσωπικό και ταυτόχρονα ο φάκελος της ΕΔΕ έχει αποσταλεί στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου για ποινική αξιολόγηση. Επιπλέον, ο... άμεσα εμπλεκόμενος μετατέθηκε σε μονάδα της παραμεθορίου."
Όπως αναφέρουν τώρα tanea.gr "Ποινή φυλάκισης 60 ημερών (εκ των οποίων οι 30 αυστηρή φυλάκιση, στο Πειθαρχείο) επεβλήθη στο ναύτη Γεράσιμο Ζαγορίτη...
Ανάλογη ποινή επεβλήθη από τη διοίκηση του Πολεμικού Μουσείου και στον αξιωματικό βάρδιας, ενώ μικρότερες ποινές επεβλήθησαν στους φρουρούς, έναν ναύτη και έναν στρατιώτη, που είχαν σκοπιά εκείνη την ώρα."

Παράνομη κηρύχθηκε η απεργία των ναυτεργατικών σωματείων για αύριο

Παράνομη κήρυξε το Πρωτοδικείο Πειραιά την απεργία που έχουν κηρύξει για την Τρίτη τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και «Στέφενσων», κάνοντας δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβάλει το πρωί η Ενωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας.
Η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας θα στείλει εξώδικο προς το Λιμενικό Σώμα και τον ΟΛΠ, προκειμένου να ληφθούν ολα τα... απαραίτητα μέτρα για να λειτουργήσει ομαλά το λιμάνι την Τρίτη.

πηγη : in.gr (Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Υποβολή Δικαιολογητικών Εξετάσεων Ομογενών

Από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι από 1 Ιουλίου μέχρι και 12 Ιουλίου 2010 όσοι υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες των τέκνων Ελλήνων του εξωτερικού και των τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων αποσπασμένων στο εξωτερικό και επιθυμούν να λάβουν μέρος στις ειδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου με τις ειδικές αυτές κατηγορίες για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στην αρμόδια επιτροπή που εδρεύει:....

α) στην Αθήνα, στο Υπουργείο Παιδείας (Ανδρέα Παπανδρέου 37 - Μαρούσι, Στάση Νερατζιώτισσα, Ισόγειο - μεγάλη αίθουσα (ΖΑΚΛΙΝ ΝΤΕ ΡΟΜΙΓΥ) Ώρες: 09:00 - 14:00,

β) στη Θεσσαλονίκη, στη Δ/νση Β΄/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Θεσσαλονίκης (Σαπφούς 44 - Θεσ/νίκη), και

γ) στην Κύπρο (Λύκειο Απόστ. Βαρνάβα - Στρόβολος).

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει μέσα στην παραπάνω προθεσμία, η οποία είναι αποκλειστική και δεν πρόκειται να δοθεί παράταση, να υποβάλουν οι ίδιοι ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους έντυπη αίτηση και μηχανογραφικό δελτίο (έντυπα που χορηγούνται από την επιτροπή) και τα προβλεπόμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά ένταξης στην ειδική κατηγορία, που αναφέρονται στο σχετικό έντυπο οδηγιών.

Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν την αίτηση και το μηχανογραφικό δελτίο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.ypepth.gr/exams και επιλέγουν «Έλληνες του εξωτερικού».

Αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά της Μονής Βατοπεδίου

Κατατέθηκε την Παρασκευή 25 Ιουνίου από την Ομάδα Εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που συστάθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, η πρώτη αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά της Μόνης Βατοπεδίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, που αφορά στην ανταλλαγή εποικιστικού αγροκτήματος 180 στρεμμάτων στο Δήμο Βεγορίτιδος Ν. Πέλλας, με 7,682/1000 της λίμνης Βιστωνίδας (υπ. αριθμ. 2814/9-5-2007 συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Αθηνών Αικατερίνης Πελέκη-Βουλγαράκη). Με την αγωγή το Ελληνικό Δημόσιο ζητά την... αναγνώριση της κυριότητάς του, τόσο στο εποικιστικό αγρόκτημα όσο και στη λίμνη Βιστωνίδα και την επιδίκαση 10 εκ. ευρώ για ηθική βλάβη.

Η αγωγή ύστερα από αίτηση προτίμησης του Δημοσίου, προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 18 Ιανουαρίου 2011. Θα ακολουθήσει έγερση και για τα υπόλοιπα ανταλλαγέντα ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου.

Την Τετάρτη η πρώτη πολιτική εκδήλωση της Δημοκρατικής Αριστεράς

Την Τετάρτη 30 Ιουνίου, στις 8 μμ, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δημόσια πολιτική εκδήλωση της Δημοκρατικής Αριστεράς, στο ξενοδοχείο Athens IMPERIAL (πλατεία Μεταξουργείου) με πολιτική ομιλία του Φώτη Κουβέλη.

Το πρόγραμμα του Rockwave Festival 2010 Εισιτήρια προπώληση , τιμές

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010
Terra Stage
The Black Eyed Peas
Faithless
Aviv Geffen
K.BHTA
Transistor

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010....
Terra Stage

FatBoy Slim
The Ting Tings
The White Lies

Vibe Stage
DJ Shadow
Garcia Plays Kyuss

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010
Terra Stage

Massive Attack
Ska-P
Peyoti For President

Vibe Stage
Gogol Bordello
Γιάννης Αγγελάκας 3


Εισιτήρια :

Ticket House Αθήνας
Πανεπιστημίου 42 (Εντός Στοάς)
Τηλ: 210 3608366

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα - Παρασκευή 10:30-21:00
Σάββατο 10:30-16:00

Ticket House Θεσσαλονίκης
Μητροπόλεως 102
Τηλ: 2310 264880

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα - Παρασκευή 10:30-21:00
Σάββατο 10:30-16:00

Website: www.tickethouse.gr

Οι τιμές εισιτηρίων έχουν ως εξής:

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Πρώτα 2000 εισιτήρια: 49 ευρώ
Γενική είσοδος: 60 ευρώ
Διακεκριμένης θέσης: 95 ευρώ

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Πρώτα 2000 εισιτήρια: 39 ευρώ
Γενική είσοδος: 45 ευρώ
Διακεκριμένης θέσης: 75 ευρώ
BoxOffice: 60 ευρώ

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Πρώτα 2000 εισιτήρια: 39 ευρώ
Γενική είσοδος: 45 ευρώ
Διακεκριμένης θέσης: 75 ευρώ
BoxOffice: 60 ευρώ

Τριήμερο εισιτήριο: 120 ευρώ
Related Posts with Thumbnails