Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Νότια Αφρική - Μεξικό 1-1

Ισόπαλο με σκορ 1-1 έληξε το πρώτο παιχνίδι του Μουντιάλ μεταξύ Νοτίου Αφρικής και Μεξικού. Οι οικοδεσπότες άνοιξαν το σκορ και προηγήθηκαν στο 55' ενώ το Μεξικό ισοφάρισε στο 79'. Η ομάδα της Αφρικής είχε και δοκάρι στο 90'....

Μουντιάλ 2010 : Απευθείας μετάδοση από τα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής

ζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ
ζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ
ζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ
ζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ
ζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ
ζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ
ζζζζζζζζζζζζζζζ....ζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ
ζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ
ζζζζζζφρρρζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ
ζζζζζζζζζζζζζζζζζζφρρρζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ
ζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ
ζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ
ζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ..................................

Εισαγγελική έρευνα για τα δημοσιεύματα περί πτώχευσης

Στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπου, περί πτώχευσης της ελληνικής οικονομίας, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ελένη Ράϊκου.

Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν από ποιούς και για ποιο λόγο έχει διαπραχθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει πταισματοδίκης, ο οποίος έχει.... εντολή να της δώσει μορφή κατ' επείγοντος.
www.protothema.gr

Σας αποκαλύπτουμε το νέο νόμισμα που κόβει η Ελλάδα

Πολύ κουβέντα γίνεται το τελευταίο καιρό για το τι νομίσματα κόβει πλέον η Ελλάδα , έτσι υπάρχουν έντονες φήμες από κάποιους ότι ξανατυπώνουν δραχμές. Αν και υπάρχουν κατηγορηματικές διαψεύσεις επί αυτού.
Εμείς όμως σας αποκαλύπτουμε για το τι ισχύει στην πραγματικότητα.
Δείτε παρακάτω σε αποκλειστικότητα για το νέο νόμισμα που κόβει η Ελλάδα.....

Η Βουλγαρία εγκαταλείπει το σχέδιο για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

Η Βουλγαρία εγκαταλείπει το σχέδιο για τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, όπως ανακοίνωσε την Παρασκεύη ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ, σύμφωνα με το Reuters.
Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός είπε ότι ο βασικός λόγος για τη ματαίωση του σχεδίου είναι οι ισχυρές αντιδράσεις των κατοίκων στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα είχε η κατασκευή του αγωγού.
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι.... σχεδόν αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων του Μπ.Μπορίσοφ, ο υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, Τράικο Τράικοβ, είπε ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο κ. Μπορίσοφ έκανε τέτοιες δηλώσεις, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί επίσημη απόφαση.

Σύμφωνα με το Reuters, η κεντροδεξιά κυβέρνηση της χώρας εξέταζε το ενδεχόμενο αποχώρησης από τον Ιούλιο του 2009, όταν είχε αναλάβει την εξουσία.

Η επίσημη θέση της Σόφιας ήταν ότι περιμένει την περιβαλλοντική μελέτη, που θα ολοκληρωνόταν στα τέλη του 2010 ή στις αρχές του 2011, για να λάβει τις οριστικές της αποφάσεις.

Σημειώνεται ότι η Βουλγαρία δεν έχει καταβάλει την οικονομική συμμετοχή της στην εταιρεία ανάπτυξης και διαχείρισης του έργου.

Ο αγωγός θα είχε μήκος 300 χιλιομέτρων και θα μετέφερε ρωσικό πετρέλαιο από το βουλγαρικό λιμάνι του Μπουργκάς στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Η συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού υπεγράφη το 2007 στην Αθήνα και η συμφωνία για τη σύσταση της κοινοπραξίας το 2008.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Σεργκέι Σμάτκο, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Ria Novosti, είχε προειδοποιήσει τη Σόφια ότι η Μόσχα θα προχωρήσει σε αναστολή του σχεδίου, σε περίπτωση που η Βουλγαρία δεν ξεκαθαρίσει τη θέση της ως το φθινόπωρο.

«Σήμερα, πρέπει να παραδεχτούμε ότι το έργο είναι πρακτικά παγωμένο. Δεν λέμε ότι θα το σταματήσουμε, αλλά θα διακόψουμε τη χρηματοδότησή του και θα το αναστείλουμε, μέχρι να καταλάβουμε τη θέση της βουλγαρικής πλευράς», είχε δηλώσει ο κ. Σμάτκο.

in.gr

Θύμα τροχαίου η 13χρονη δισέγγγονη του Νέλσον Μαντέλα

Η 13χρονη δισέγγονη του Νέλσον Μαντέλα σκοτώθηκε σε τροχαίο μετά από συναυλία για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής.
"Η Ζενάνι Μαντέλα, 13 ετών, επέστρεφε με αυτοκίνητο από συναυλία για την έναρξη του Μουντιάλ στο στάδιο Ορλάντο του Γιοχάνεσμπουργκ όταν συνέβη του δυστύχημα. Κανείς άλλος δεν έπαθε τίποτε", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Ιδρύματος Μαντέλα.
"Η Ζενάνι, γιόρτασε τα 13 της χρόνια στις 9 Ιουνίου, ήταν η... μεγαλύτερη από τα παιδιά του Ζολέκα Σικαμέλα και ένα από τα εννιά δισέγγονα του Νέλσον Μαντέλα", προστίθεται στην ανακοίνωση.
O οδηγός του αυτοκινήτου που προκάλεσε το τροχαίο συνελήφθη και εναντίον του θα απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία, ανακοινώθηκε από την αστυνομία.

www.protothema.gr

Αρχές φθινοπώρου ανακοινώνει το νέο κόμμα η Ντόρα Μπακογιάννη

Στις αρχές φθινοπώρου αναμένεται να ανακοινώσει η Ντόρα Μπακογιάννη τη δημιουργία νέου κόμματος, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος- στο παρασκήνιο πυκνώνουν οι επαφές της για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος.
Ο αρχικός σχεδιασμός της πρώην υπουργού προέβλεπε την ανακοίνωση του κόμματος μετά τις ....εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς αρχική σκέψη της ήταν να επενδύσει πολιτικά σε ενδεχόμενη ήττα της ΝΔ. Στο επιτελείο της όμως φοβούνται έντονα το σενάριο των διπλών εκλογών και έτσι αποφάσισαν να επιταχυνθούν οι κινήσεις, ώστε το νέο κόμμα να έχει διάρκεια λειτουργίας τουλάχιστον δύο μηνών.

Ενδεικτική της αλλαγής του σχεδιασμού της είναι η επίθεση που εξαπέλυσε την περασμένη Δευτέρα στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, κατηγορώντας τον ότι οδηγεί το κόμμα σε συρρίκνωση και σε «απόκομμα τύπου Πολιτικής Άνοιξης».

Το νέο σχήμα θα έχει τη δομή των ευρωπαϊκών κομμάτων, ενώ έχει συζητηθεί το όνομα «Νέα Ελλάδα», χωρίς να επιβεβαιώνεται.

Προ ημερών, όμως, μιλώντας σε γερμανική εφημερίδα η κ. Μπακογιάννη κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι ακολουθεί «λογική πολιτικού οπορτουνισμού» και τόνισε με έμφαση ότι «αυτή είναι η παλιά Ελλάδα».

Ορισμένα στελέχη της ΝΔ δεν αποκλείουν η αντεπίθεση της πρώην υπουργού στην ηγεσία του κόμματος να κλιμακωθεί με την αποχώρηση τουλάχιστον ενός βουλευτή από την ΚΟ και αρκετών μελών της ΚΕ, τις παραμονές του συνεδρίου (25-27 Ιουνίου).

Η κυρία Μπακογιάννη έχει την ενεργό στήριξη του πατέρα της, πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη, που συναντά σχεδόν καθημερινά στελέχη και διάφορους παράγοντες της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής, ενώ ιδιαίτερα επιφυλακτικός είναι ο αδελφός της κ. Κυρ. Μητσοτάκης . Το επιτελείο της παραμένει το ίδιο, ενώ στους βουλευτές που τη στηρίζουν συγκαταλέγονται οι Έλσα Παπαδημητρίου, Κ. Κιλτίδης, Γ. Κοντογιάννης, ο ευρωβουλευτής Θ. Σκυλακάκης κ.ά.

http://www.tovima.gr

Εμπλοκή στις Πανελλαδικές με την βαθμολόγηση των γραπτών λόγω απεργίας

Στον αέρα κινδυνεύουν να τιναχθούν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων εξαιτίας της λευκής απεργίας των βαθμολογητών, που διαμαρτύρονται για τη μείωση της αμοιβής τους έως και 63%.
Στα περισσότερα βαθμολογικά κέντρα της πρωτεύουσας οι εκπαιδευτικοί, την Πέμπτη, κατέβασαν τα μολύβια και υπολογίζεται ότι περίπου 160.000 γραπτά παραμένουν αδιόρθωτα.
Σύμφωνα με το αρχικό πλάνο του υπουργείου Παιδείας προβλεπόταν ολοκλήρωση της βαθμολόγησης έως τα μέσα της εβδομάδας, ώστε από... την επομένη να ξεκινήσουν οι ταξινομήσεις και οι έλεγχοι από τα μέλη των βαθμολογικών κέντρων.
Η ΟΛΜΕ κατηγορεί τον υφυπουργό Παιδείας για εμπαιγμό και προειδοποιεί με ντόμινο κινητοποιήσεων και στην περιφέρεια.

www.ant1online.gr

Ανοιχτό η υποψηφιότητα Κώστα Κόλλια στο δήμο Τριφυλίας

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στον δήμο Τριφυλίας ο Κώστας Κόλλιας όπως διαβάζουμε σήμερα στην τοπική Εφημερίδα της Μεσσηνίας "Ελευθερία". Στην οποία δηλώνει ότι η περίπτωση αυτή είναι μια πρόκληση.
Δεν μένει παρά να δούμε τι θα γίνει στην συνέχεια καθώς από ότι φαίνεται η ονοματολογία για τους υποψηφίους μόλις τώρα αρχίζει ....

Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA

Στο παγκόσμιο Κύπελλο που ξεκινα σήμερα είναι αφιερωμένο το λογότυπο της google μια διοργάνωση που φέτος γίνεται στην Νότια Αφρική και αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων φιλάθλων ....

Ζακ Υβ Κουστώ

Γεννήθηκε στην πόλη Σαν Αντρέ ντε Κουμπζάκ, μια μικρή κωμόπολη κοντά στο Μπορντό. Το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε είναι βέβαιο ότι δημιούργησε τις προϋποθέσεις για τη μετέπειτα πορεία του, καθώς ο πατέρας του Ντανιέλ Κουστώ εργαζόταν ως νομικός σύμβουλος σ' έναν Αμερικανό επιχειρηματία που είχε πάθος με τα ταξίδια κι έτσι ο Κουστώ έζησε τα παιδικά του χρόνια ταξιδεύοντας διαρκώς. Έμαθε κολύμπι σε.... ηλικία μόλις τεσσάρων ετών, κάτι όχι σύνηθες για την εποχή.

Το 1930 σε ηλικία 20 ετών εισήχθη στη Ναυτική Ακαδημία της Βρέστης και στο πρώτο του κιόλας εκπαιδευτικό ταξίδι πήρε μαζί του κινηματογραφική μηχανή και κατέγραψε εξωτικές σκηνές, καθώς και αλιείς μαργαριταριών στη Νότια Θάλασσα. Υπηρέτησε ως πλοίαρχος στο Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό κατά τη διάρκεια του Β' παγκοσμίου πολέμου όπου τιμήθηκε με διάφορα παράσημα και αποστρατεύτηκε το 1948 με το βαθμό του αρχιπλοίαρχου.

Κατασκεύασε μόνος του το 1936 την πρώτη μάσκα καταδύσεων που υπήρξε ποτέ, εμπνευσμένος από τα περίεργα γυαλιά που φορούσαν οι αλιείς μαργαριταριών. Με τη μάσκα αυτή ο Κουστό έκανε συνεχείς καταδύσεις και εξερευνήσεις, καθώς όμως ήθελε να παραμείνει όσο το δυνατόν περισσότερο μέσα στη θάλασσα, καταπιάστηκε με την κατασκευή στολής που θα διατηρούσε ζεστό το σώμα του, καθώς και με την κατασκευή συσκευής παροχής οξυγόνου. Ταυτόχρονα έφτιαξε και μια αδιάβροχη θήκη για την κάμερα, ώστε να μπορεί να κινηματογραφεί όσα έβλεπε. Με τη βοήθεια του μηχανικού Εμίλ Γκανιάν το 1943 κατάφερε να κατασκευάσει την πρώτη ολοκληρωμένη στολή αυτόνομης κατάδυσης.

Ο Κουστώ έπεισε τις στρατιωτικές και πολιτικές αρχές της Γαλλίας να δημιουργήσουν μια υποβρύχια ερευνητική ομάδα κι έτσι το 1950 ιδρύθηκε η Γαλλική Ωκεανογραφική Υπηρεσία και 2 χρόνια αργότερα το Κέντρο Εξελιγμένων Θαλασσίων Ερευνών. Ο ίδιος υπήρξε ο πρόεδρος αυτών των ιδρυμάτων. Παράλληλα είχε ήδη ξεκινήσει τα γυρίσματα των πρώτων ντοκιμαντέρ, βραβεύτηκε γι' αυτά μάλιστα στο φεστιβάλ των Καννών.

Την ίδια χρονιά αγόρασε ένα παλιό ναρκαλιευτικό σκάφος το οποίο μετέτρεψε σε εξερευνητικό και το ονόμασε "Καλυψώ". Μ' αυτό ξεκίνησε να εξερευνά το βυθό της θάλασσας και το 1955 ξεκίνησε ένα ταξίδι 13.800 μιλίων που τον οδήγησε στα βάθη όλων των ωκεανών του πλανήτη, με σκοπό να καταγράψει με την κάμερα όλα όσα συνάντησε. Κατέγραψε όλη τη θαλάσσια ζωή, εξερεύνησε αμέτρητα ναυάγια, ενώ προσπάθησε να δώσει απαντήσεις σε πολλές ανθρώπινες απορίες.

Το 1975, μετά από πρόσκληση της Ελληνικής κυβέρνησης άρχισε εξερευνήσεις στο Αιγαίο. Εξερεύνησε διάφορες περιοχές, κυρίως ανάμεσα στη Σαντορίνη και την Κρήτη και απέκλεισε την ύπαρξη της χαμένης Ατλαντίδας στη συγκεκριμένη περιοχή. Επίσης εξερεύνησε το αρχαίο ναυάγιο, η αρχική ανακάλυψη του οποίου έφερε στο φως τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, ενώ ανακάλυψε και το κουφάρι του βυθισμένου πλοίου "Βρετανικός".

Ο Κουστώ έγραψε αρκετά βιβλία, σημαντικότερο εκ των οποίων ήταν "Ο σιωπηλός κόσμος" (1953), όπως ο ίδιος χαρακτήριζε το βυθό της θάλασσας. Το βιβλίο πούλησε 5 εκατομμύρια αντίτυπα και μεταφράστηκε σε 22 γλώσσες. Άλλο γνωστό βιβλίο του ήταν το "Κόσμος χωρίς ήλιο" (1965), αλλά και η 21τομη εγκυκλοπαίδεια "Ο κόσμος του ωκεανού" (γράφτηκε μεταξύ 1973 και 1978).

Γύρισε εκατοντάδες ντοκιμαντέρ και ταινίες που έχουν τεράστια επιστημονική αξία. Πολλά από αυτά βραβεύτηκαν (ανάμεσά τους 2 Όσκαρ και 10 Έμμυ).

Ο Κουστώ είχε πολυτάραχη προσωπική ζωή, ειδικά προς το τέλος του βίου του. Παντρεύτηκε το 1937 τη Σιμόν Μελχιόρ η οποία τον ακολουθούσε σε όλες του τις περιπέτειες και μαζί απέκτησαν 2 γιούς, τους Ζαν-Μισέλ και Φιλίπ. Τον Φιλίπ προόριζε για διάδοχό του, όμως πέθανε αιφνιδιαστικά το 1989 ενώ ένα χρόνο αργότερα πέθανε και η γυναίκα του. Υποχρεώθηκε να συνεργαστεί με τον μεγαλύτερο γιο του με τον οποίο όμως διατηρούσε πολύ κακές σχέσεις. Οι συνεχείς τριβές μάλιστα οδήγησαν τον Ζαν-Μισέλ να αποχωρήσει από το ίδρυμα Κουστώ που είχε στο μεταξύ δημιουργηθεί, το 1992.

Ένα χρόνο μετά το θάνατο της συζύγου του και σε ηλικία 81 ετών παντρεύτηκε τη Φρανσίτ Τριπλέ με την οποία είχε ήδη αποκτήσει 2 παιδιά από της αρχές της δεκαετίας του '80. Το τελειωτικό χτύπημα για τον ηλικιωμένο εξερευνητή ήρθε το 1996, όταν το θρυλικό πια "Καλυψώ" προσάραξε σε ύφαλο στο λιμάνι της Σιγκαπούρης με αποτέλεσμα να βυθιστεί. Ένα χρόνο αργότερα πέθανε από καρδιακή προσβολή στο Παρίσι σε ηλικία 87 ετών.

Jacques Cousteau

Στα 100 χρόνια από την γέννηση του Jacques Cousteau έχει αφιερώσει σήμερα η Google το λογότυπο της ....
Related Posts with Thumbnails