Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Παπανδρέου: Δεχόμαστε επίθεση!





ΤΉΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ

Την άμεση εφαρμογή του νόμου που αφορά στην παράνομη ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων στο οδικό δίκτυο και την επιβολή κυρώσεων σε βάρος εκείνων που παρανομούν ζητεί με παραγγελία του προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης.
Ο Χάρης Καστανίδης στο έγγραφό του επισημαίνει πως παρατηρείται ολιγωρία σε ότι αφορά τους ελέγχους αλλά και ουσιαστική αδυναμία επιβολής κυρώσεων και τονίζει ότι...

«διατηρείται μια παράνομη κατάσταση η οποία προσβάλλει κυρίως το έννομο αγαθό της ασφάλειας των οδηγών και πεζών και εκθέτει την πολιτεία».

Γι αυτό το λόγο, ο υπουργός, ζητεί οι αρμόδιοι εισαγγελικοί λειτουργοί να προχωρούν στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος των παραβατών αλλά και να ζητούνται ευθύνες από τα αρμόδια όργανα που παραβιάζουν το καθήκον τους και δεν εφαρμόζουν το νόμο κάνοντας ελέγχους και αφαιρώντας τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπογραμμίζει ότι : «δημιουργείται ένα νοσηρό φαινόμενο, το οποίο επιβιώνει εξακολουθητικά λόγω της απραξίας των εντεταλμένων για την προστασία των πολιτών αρμόδιων φορέων» ενώ «επισημαίνεται η αδυναμία, ολιγωρία, αδιαφορία ή ενδεχομένως ένοχη παράλειψη άσκησης των καθηκόντων τους από τα αρμόδια όργανα της αυτοδιοίκησης (Δήμαρχοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων) και της κρατικής διοίκησης (Γεν. Γραμ. Δημοσίων Έργων ή της Περιφέρειες ) να προβούν στις κατά νόμο προβλεπόμενες διαδικασίες για την εξάλειψη των παράνομων διαφημίσεων και επιγραφών από οποιονδήποτε χώρο της οδού, ανεξάρτητα από το φορέα που την συντηρεί».



Τραγωδία για τρεις ψαράδες

Τραγωδία στη θάλασσα του Αργολικού Κόλπου.Νεκροί εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί και οι τρεις αγνούμενοι ψαράδες, τα ίχνη των οποιών χάθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής.Οι τρεις φίλοι και ερασιτέχνες ψαράδες, που δανείστηκαν τη βάρκα για να ψαρέψουν, έπεσαν στη χθεσινή κακοθαλασσιά με ανέμους έντασης 7 μποφόρ. Αρχικά θεωρήθηκαν αγνοούμενοι αλλά σήμερα το πρωί τα πτώματά τους εντοπίσθηκαν και περισυνελέγησαν από σκάφος του Λιμενικού Σώματος στον όρμο "Βουρλιά".
Η τραγωδία για τους τρεις φίλους, δύο Έλληνες 45 και 60 χρόνων και έναν Αλβανό 35 ετών, ξεκίνησε όταν ....
χθες αργά το βράδυ ο ιδιοκτήτης της βάρκας ειδοποίησε τον θάλαμο επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος ότι οι τρεις ερασιτέχνες ψαράδες δεν είχαν επιστρέψει ακόμαΑμέσως ξεκίνησαν έρευνες, και γύρω στις 23.30 το Super Puma εντόπισε αναποδογυρισμένη την βάρκα των τριών φίλων, ενώ σήμερα το πρωί εντοπίσθηκαν και οι σοροί τους.
Προανάκριση διενεργεί το λιμεναρχείο στο Τολό, ενώ η αναγνώριση τους θα γίνει από τους οικείους τους.

ΑΠΕ

Στο προσκήνιο η επιστροφή Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό

Όλα ανοιχτά πλέον είναι για την επιστροφή Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός τεχνικός απολύθηκε από την Βιγιαρεάλ μετά την εντός έδρα ήττα της στο Ισπανικό πρωτάθλημα από την Οσασούνα και πλέον είναι ελεύθερος.
Την ίδια στιγμή που στις εξέδρες του Καραΐσκάκη την περασμένη αγωνιστική οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού φώναζαν το όνομα του.
Αφού πλέον είναι ελεύθερος και ο ίδιος θέλει να επιστρέψει όπως είχε δηλώσει παλιότερα αλλά και ο κόσμος του Ολυμπιακού το θέλει , ένα κόσμο που ο... Κόκαλης ακούει τις περισσότερες φορές και ειδικά όταν η ομάδα είναι στα κάτω της , τότε όλα μοιάζουν ανοιχτά στο να ξανακαθίσει ο Ισπανός στον ερυθρόλευκο πάγκο.
Κάτι που στην παρούσα φάση μοιάζει να γίνεται το καλοκαίρι , αφού η διοίκηση τονίζει ότι με Μπαντοβιτς - Νινιάδη θα πάει η ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν. Δεν αποκλείεται όμως να γίνει και νωρίτερα - λέμε εμείς - αν έρθουν τίποτα αρνητικά αποτελέσματα και έχουν ξεσηκωθεί και οι πέτρες.
Θα δούμε ...



Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για την κατάταξη 2000 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ) στο Στρατό Ξηράς. Οι επιτυχόντες.

1. Με βάση τους πίνακες βαθμολογίας και τα αποτελέσματα των υγειονομικών, ψυχοτεχνικών και αθλητικών εξετάσεων - δοκιμασιών, έχουν συνταχθεί οι τελικοί πίνακες επιτυχόντων – επιλαχόντων υποψηφίων ΕΠΟΠ.
2. Οι υποψήφιοι πληκτρολογώντας τον αριθμό της ταυτότητας τους στο αντίστοιχο πεδίο θα ενημερώνονται για τα παρακάτω:
α. Οι επιτυχόντες για τα συνολικά μόρια βαθμολόγησης και την ειδικότητα στην οποία επιλέχτηκαν.
β. Οι επιλαχόντες για τα συνολικά μόρια βαθμολόγησης.
γ. Οι αποτυχόντες τον λόγο αποτυχίας τους (Μη κατάλληλοι από υγειονομικές, ψυχοτεχνικές εξετάσεις – αποτυχόντες στην αθλητική δοκιμασία - μη παρουσιασθέντες στην επιλογική διαδικασία).
Δείτε τα αποτελέσματα.... πατώντας ΕΔΩ

3. Επιπλέον στο τέλος της ανακοίνωσης υπάρχει πίνακας, στον οποίο φαίνεται η βαθμολογία που συγκέντρωσε ο πρώτος και ο τελευταίος υποψήφιος επιτυχόντας (υψηλότερη – χαμηλότερη βαθμολογία) κατά ειδικότητα.

4. Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι ΕΠΟΠ για οποιοδήποτε λόγο δεν ανευρίσκουν το ονοματεπώνυμό τους να επικοινωνούν με τα Γραφεία Σχέσεων ΥΕΘΑ - Κοινού Αθηνών (τηλ. 210 3630579- 210 3630081)- Β. Ελλάδος (τηλ. 2310 893237 - 2310 893238 – 2310 850060) ή το Στρατολογικό Γραφείο της περιοχής τους ή στα τηλ. 210 6553318 210 6553318 – 210 6553319 210 6553319 (ΓΕΣ/ΔΕΠ) για περαιτέρω πληροφορίες.

5. Οι επιτυχόντες οφείλουν να επικοινωνήσουν με το Στρατολογικό Γραφείο του τόπου εγγραφής τους στα Μητρώα Αρρένων (άνδρες) ή εγγραφής τους στα Δημοτολόγια (γυναίκες) προκειμένου να ενημερωθούν για το Κέντρο Παρουσιάσεως και να εφοδιαστούν με Σημείωμα Κατάταξης ΕΠΟΠ.

6. Η κατάταξη των επιτυχόντων θα πραγματοποιηθεί την 14η Απριλίου 2010 και παρέχεται προθεσμία δύο (2) ημερών, προκειμένου να παρουσιασθούν όσοι εμποδίστηκαν αποδεδειγμένα από λόγους ανώτερης βίας.

7. Από τους επιλαχόντες θα κληθούν για κατάταξη με επείγουσα ατομική πρόσκληση υποψήφιοι ισάριθμοι για τη κάλυψη κενών θέσεων (όσων δεν παρουσιάσθηκαν καθόλου ή παρουσιάσθηκαν εκπρόθεσμα ή αποχώρησαν πριν από την ορκωμοσία) από τον πίνακα επιλαχόντων κατά σειρά επιτυχίας, προκειμένου να παρουσιασθούν για κατάταξη, θεωρώντας τους αποχωρούντες ως μηδέποτε παρουσιασθέντες. Ανάκληση της αποχώρησης δεν μπορεί να γίνει.

8. Μετά την κατάταξή τους οι ΕΠ.ΟΠ., θα υποβληθούν σε έλεγχο για χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές, αφού ληφθούν υπόψη οι διατάξεις περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Δείτε τα αποτελέσματα πατώντας ΕΔΩ


Δείτε τον πίνακα ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ (ΜΕΓ.-ΕΛΑΧ.) ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΕΠ.ΟΠ ΚΑΤΑ ΟΠΛΟ - ΣΩΜΑ


Αποτελέσματα Α Τοπικό Μεσσηνίας 16η Αγωνιστικη

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Απόλλωνας-Σπερχογεία 1-2
Μεθώνη-Μιλτιάδης 0-1
Εθνικός-Αστέρας Βαλύρας 1-0
Ηρακλής-Κυπαρισσία 0-2
Πανθουριακός-Φαραί 0-2
Πανιώνιος-Τσικλητήρας Πύλου 0-1
Ατρόμητος Πλατύ-ΑΕ Αβίας 0-3 (χ.α.)
Χώρα-Αίας 3-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ....

1. Κυπαρισσία 45-9 38
2. Σπερχογεία 40-13 34
3. Πύλος 31-16 31
-. Εθνικός Μ. 27-13 31
5. Μιλτιάδης 28-19 30
6. Α.Ο. Φαραί 28-13 29
7. Ηρακλής 18-14 22
-. Μεθώνη 15-21 22
-. Απόλλωνας 25-26 22
10. Αβία 22-19 21
-. Χώρα 29-28 21
12. Αίας 18-22 18
13. Πανιώνιος 20-26 14
14.Πανθουριακός 15-37 12
15.Βαλύρα 13-45 11
16. Πλατύ -

Αποτελέσματα Super League 20η Αγωνιστικη

Τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής

Ηρακλής - Καβάλα 1-0
ΠΑΣ Γιάννινα - Λάρισα 2-0
ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 1-0
Λεβαδειακός - Αστέρας Τρίπολης 1-0
Πανθρακικός - Εργοτέλης 3-2
ΣΚΟΝΤΑ Ξάνθη - Άρης 2-1
Πανιώνιος – Ολυμπιακός 0-1
Παναθηναϊκός – ΑEK 1-1




Related Posts with Thumbnails