Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Άυξηση μετοχικού κεφαλαίου 1,25 εκ. ευρώ προτείνει το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας

Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ) προτείνει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας (ΑΜΚ) με καταβολή μετρητών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων με σκοπό την άντληση κεφαλαίων μέχρι του ποσού των €1 250 εκατ. Η προτεινόμενη αναλογία είναι δύο (2) νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε εννέα (9) παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές και με τιμή διάθεσης Ευρώ 11,30 ανά νέα μετοχή. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕ θα συνεδριάσει την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009, προκειμένου να αποφασίσει για την προτεινόμενη ΑΜΚ και τους σχετικούς όρους.
Η ΑΜΚ αποτελεί στρατηγική κίνηση που προσδίδει... κεφαλαιακή ευελιξία και δίνει το προβάδισμα στην ΕΤΕ έναντι άλλων πιθανών αυξήσεων κεφαλαίου στον τραπεζικό χώρο διεθνώς, λαμβάνοντας υπόψη τις διαγραφόμενες αλλαγές στο διεθνές εποπτικό πλαίσιο κεφαλαιακής επάρκειας και τις αντίστοιχες προσδοκίες του ευρύτερου επενδυτικού κοινού. Η ΑΜΚ είναι μία ακόμη συνετή κίνηση από μέρους της ΕΤΕ δεδομένης της αβεβαιότητας που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα η ΑΜΚ επιτρέπει στην ΕΤΕ να αξιοποιήσει αναπτυξιακές ευκαιρίες στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής που αποσκοπεί στην ισχυροποίηση της ηγετικής παρουσίας του Ομίλου στην Ν.Α. Ευρώπη.


Όπως αναφέρθηκε στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α’ 3μήνου στις 29/5/2009, παρά τις αντίξοες διεθνείς οικονομικές συνθήκες η Τράπεζα και οι εταιρείες του Ομίλου συνεχίζουν να αναπτύσσονται, ενώ η ποιότητα του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων παραμένει σε υψηλό επίπεδο, επιτρέποντας στον Όμιλο να διατηρεί ικανοποιητική κερδοφορία.


Οι διεθνείς οίκοι Credit Suisse Securities (Europe) Limited και Goldman Sachs International θα είναι οι από κοινού συντονιστές (joint global coordinators) και μαζί με τους JP Morgan και Morgan Stanley & Co. International συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών (joint bookrunners) της έκδοσης εφόσον υπάρξουν αδιάθετες μετοχές. Με τις προαναφερόμενες Τράπεζες θα συναφθεί σύμβαση παροχής εγγύησης κάλυψης της ΑΜΚ.


Το χρονοδιάγραμμα για την προτεινόμενη ΑΜΚ και οι σχετικές λεπτομέρειες για το δικαίωμα συμμετοχής στην ΑΜΚ θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Τράπεζας (http://www.nbg.gr ) μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου.





Κάθετη πτώση του χρηματιστηρίου σήμερα ...

Με πτώση του Γενικού Δείκτη πάνω από - 4,7% συνεχίζεται η έντονα πτωτική σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου... Μεγάλη πτώση για την εθνική πάνω από 10% μεγάλες οι απώλειες για όλες τις τράπεζες


ΣΤΑΡ ΕΛΛΑΣ 2009 Βιβιάνα Καμπανίλε Ζαγοριανάκου


ΒΙΒΙΑΝΑ ΚΑΜΠΑΝΙΛΕ
ΣΤΑΡ ΕΛΛΑΣ 2009
STAR HELLAS 2009
ANT1
Βιβιάνα Καμπανίλε Ζαγοριανάκου
Ηλικία: 19
Ύψος : 1,80
Ζώδιο : Λέων
Σπουδές : Φοιτήτρια σχεδίου μόδας στη Ρώμη
Ξένες γλώσσες: Ιταλικά, αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά
Ενδιαφέροντα, δραστηριότητες: Βόλεϊ, κολύμβηση, πινγκ-πονγκ, ράφτινγ

Μις Τουρισμός.....No.10 Χριστιάνα Γαργαροπούλου
Αναπληρωματική Μις Γιανγκ- No.3 Ιωάννα Παπαγιάννη
Αναπληρωματική Μις Ελλάς- No,9 Μαργαρίτα Παπανδρέου
Αναπληρωματική Σταρ Ελλάς- No.13 Νταϊάνα Ιγροπούλου
Μις Γιανγκ- No.5 Κατερίνα Σκουρλή
Μις Ελλάς- Νο.9 Άλκηστις Ανιφαντή


http://my-gr.blogspot.com/2009/06/2009.html

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΣΟΥ....

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΠΩΝΥΜΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΒΡΕΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.
www.greeksurnames.blogspot.com
ΤΟ ΜΟΝΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ....


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ απο τον ΕΣΔΕΠ στη τ. Διευθύντρια του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών (Γκράβας)

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
στη διωκόμενη δασκάλα Στέλλα Πρωτονοτάριου

Αύριο 16.6.2009 δικάζεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η τ. Διευθύντρια του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών (Γκράβας), δασκάλα Στέλλα Πρωτονοτάριου, για τις πρωτοβουλίες αυτής και των συναδέλφων της να εφαρμόσουν στο εν λόγω σχολείο πρωτοποριακές για τα.... δεδομένα της ελληνικής δημοτικής εκπαίδευσης μεθόδους ενσωμάτωσης των παιδιών μεταναστών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο Ενιαίος Σύλλογος Καθηγητών του ΑΠΘ (ΕΣΔΕΠ) υιοθετεί το ομόφωνο μήνυμα συμπαράστασης που εξέδωσε για το σκοπό αυτό η Γ.Σ. του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ στις 28.5.2009.

Ο ΕΣΔΕΠ Α.Π.Θ. επιθυμεί να ενώσει και τη δική του φωνή στις εκκλήσεις για συμπαράσταση και αλληλεγγύη ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας στη διωκόμενη εκπαιδευτικό, που στο μόνο σφάλμα που υπέπεσε ήταν να πάρει στα σοβαρά την αποστολή της στις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτή και οι συνάδελφοί της καλούνται να επιτελέσουν το έργο τους. Το δύσκολο έργο της ένταξης και της ενσωμάτωσης των παιδιών των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία αρχίζει από το χώρο της Παιδείας. Το έργο αυτό σε καμιά περίπτωση δεν προάγεται με ποινικές διώξεις διδασκάλων. Δεν νοείται η Ελληνική Πολιτεία, αντί να χρησιμοποιήσει τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να ενθαρρύνει, να στηρίξει και να καθοδηγήσει τους άξιους εκπαιδευτικούς με θετικές ενέργειες και δράσεις στον τομέα αυτό, να κινητοποιεί τους διωκτικούς της μηχανισμούς σα νάχει να κάνει με εγκληματίες. Είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της και θα αθωώσει πανηγυρικά την διωκόμενη δασκάλα. Σε διαφορετική περίπτωση, η χώρα μας δεν θα αποφύγει μιά ακόμη καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Θεσσαλονίκη, 15 Ιουνίου 2009


Για το Δ.Σ. του ΕΣΔΕΠ Α.Π.Θ.




Related Posts with Thumbnails