Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Χορός ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Πέμπτη 28/5

Ο Σύλλογος Μεσσηνίων Φοιτητών (ΣΥ.ΜΕ.Φ.) προσκαλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του να διασκεδάσουν με τους Νίκο Οικονομόπουλο και Θάνο Πετρέλη στο χορό που διοργανώνουμε στο παραλιακό μαγαζί Θέα (Λεωφ. Ποσειδώνος 3, Καλαμάκι) την Πέμπτη 28 Μαίου .

Κρατήσεις μέχρι την τρίτη 26 Μαίου (περιορισμένος αριθμός κρατήσεων)
τηλ. κρατήσεων 6981229486, 6947023472, 6974827696.....


Διαδημοτικό Συνέδριο διοργανώνουν 6 παράκτιοι Δήμοι του Θερμαϊκού Κόλπου

Διαδημοτικό Συνέδριο με Θέμα :
«Παράκτιες περιοχές και βιώσιμη ανάπτυξη»
διοργανώνουν 6 παράκτιοι Δήμοι του Θερμαϊκού Κόλπου
Με αφορμή την ανάγκη για στοχευμένες και συντονισμένες δράσεις διαχείρισης του Θερμαϊκού Κόλπου οι Δήμοι Αξιού, Επανομής, Εχεδώρου, Θερμαϊκού, Μηχανιώνας και Χαλάστρας, διοργανώνουν Διαδημοτικό Συνέδριο προκειμένων να αναδειχθούν θέματα για την αειφόρο ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών.
Στόχος της ημερίδας είναι η ....
δημιουργία ενός πλαισίου ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και ανταλλαγής καλών πρακτικών για την ανάπτυξη ενός δικτύου συμμετοχικού σχεδιασμού και συνεργατικών δράσεων που θα συμβάλλουν στη βιώσιμη διαχείριση και αειφόρο ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών του Θερμαϊκού Κόλπου.
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Μαΐου 2009 και ώρα 09.30 στο «Πολιτιστικό κέντρο ΚΑΠΠΑ 2000» στην παραλία της Περαίας.
Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί Πολιτικές αρχές, επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς και φυσικά πολίτες παράκτιων περιοχών.
Τις βασικές εισηγήσεις του συνεδρίου θα παρουσιάσουν έγκριτοι επιστήμονες και εκπρόσωποι φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μια ψήφος για τη Μακεδονία. Η ψήφος σου!





Δωρεαν εισητήρια Κινηματογραφου

O Οργανισμός Εργατικής Εστίας προχωρά , για πρώτη φορά, στην υλοποίηση προγράμματος δωρεάν διάθεσης δελτίων θεάματος κινηματογράφου σε δικαιούχους παροχών του νομού Αττικής, για την παρακολούθηση κινηματογραφικών έργων Ελλήνων δημιουργών.

Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα που ...αποσκοπεί στη στήριξη του Έλληνα δημιουργού και του πνευματικού του έργου και προβλέπει τη διάθεση 15.000 δελτίων θεάματος. Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να παραλάβουν τα δελτία από σήμερα Τετάρτη 20 Μαΐου στα γραφεία διανομής του ΟΕΕ στην Αττική.


http://kala-nea.blogspot.com/


Απελευθερώνονται σύντομα τα «κλειστά» επαγγέλματα

Δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φαρμακοποιοί, λογιστές, ιδιοκτήτες ταξί και φορτηγών δημόσιας χρήσης, περιλαμβάνονται στο μακρύ κατάλογο των 33 επαγγελμάτων που σύντομα απελευθερώνονται, αφού η κυβέρνηση ολοκλήρωσε και συντομότατα δίνει προς διαβούλευση το νομοσχέδιο σχετικά με την ελεύθερη παροχή υπηρεσιών από ευρωπαίους επιστήμονες και επαγγελματίες στην Ελλάδα και τη δυνατότητα σε Έλληνες να εγκαταστήσουν γραφεία σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.Έτσι λοιπόν συντομότατα, θα πάψει να ισχύει το ....ιδιαίτερα προστατευτικό πλαίσιο βάσει του οποίου αυτά σήμερα λειτουργούν, αφού σύμφωνα με το σκεπτικό της Κοινοτικής νομοθεσίας, τα «κλειστά» επαγγέλματα μειώνουν τα κίνητρα για μείωση των τιμών και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Παράλληλα, προωθούνται ρυθμίσεις για την ενίσχυση του ανταγωνισμού σε δεκάδες υπηρεσίες, με την ενσωμάτωση στο Eθνικό Δίκαιο σχετικής Κοινοτικής Οδηγίας.
Για το λόγο αυτό, στο υπουργείο Οικονομίας έχει ήδη συγκροτηθεί ειδική επιτροπή αποτελούμενη από νομικούς, γεγονός που ερμηνεύεται ότι ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιάννης Παπαθανασίου, είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει την Οδηγία με όλα τα παρεπόμενα, όπως είναι η μείωση των δικαιολογητικών για την αδειοδότηση επιχειρήσεων, η μείωση του χρόνου έκδοσης της άδειας, οι διευκολύνσεις εγκατάστασης κ.λπ.Έτσι λοιπόν, μετά την ψήφιση του νόμου στη Βουλή θα πρέπει να εκδοθούν αρκετά Π.Δ. και να εκδοθούν πολλές εγκύκλιοι μέσω των οποίων θα προσαρμοσθούν τα υπουργεία στα νέα δεδομένα, αφού η Κοινοτική οδηγία θα πρέπει να εφαρμοσθεί το αργότερο ως τις αρχές του 2010.

http://epirusgate.blogspot.com/2009/05/blog-post_20.html
Related Posts with Thumbnails