Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ- ΤΣΑΚΩΝΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Σε συμβολικό κλείσιμο της εθνικής οδού Καλο Νερό - Τσακώνα στο ύψος του Δωρίου προχώρησαν οι αγρότες τησ περιοχής.

σε μια πρώτη κίνηση έκλεισαν συμβολικά τα δύο ρεύματα για περίπου .....δέκα λεπτά
εμφανίστηκαν όμως αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.
γεγονός είναι ότι υπάρχει και στην Μεσσηνία τισ μέρες αυτές ένας αναυρασμόσ στον αγροτικό κόσμο και σχεδιάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις

Το ξύλο τησ αρκούδας σε αγώνα ... τένις στην Αυστραλία εξω από το Laver Arena

Άγριο ξύλο έπεσε σε αγώνα του Αυστραλιανού όπεν μετά από αγώνα των Νόβακ Τζόκοβιτς και Αμέρ Ντελίκ οι οπαδοί τους (Σέρβοι- Βόσνιοι) συνατήθηκαν στην Garden Square και ....

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



Τι παθανε οι Βορειοευρωαπαίοι.... Αστυνομικός σότωσε δασκάλα έξω από σχολείο...

Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε εκπαιδευόμενη δασκάλα, έξω από δημοτικό σχολείο στην πόλη Τρόμσο της Νορβηγίας, και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε.
Ο δράστης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και μάλιστα αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι ήταν ήδη νεκρός.
Σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας, ο αστυνομικός είχε... τουλάχιστον 20ετή προϋπηρεσία, δε δημοσιοποιήθηκε ωστόσο το όνομα ούτε ο βαθμός του.
Θύμα και θύτης διατηρούσαν σχέση, η οποία είχε πρόσφατα διαλυθεί και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο 53χρονος άντρας περίμενε την πρώην σύντροφό του στο χώρο στάθμευσης του σχολείου.
Όπως δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου, κανείς από τους 200 μαθητές δεν κινδύνευσε, ενώ στο σχολείο μετέβη ειδική ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης.
πηγη:skai.gr

Σοκ στο Βέλγιο ... μανιακός με μαχαίρι επιτεθηκε σε βρεφονηπαικό σταθμό με τραγική κατάληξη

Δύο νεκροί, ένα παιδί και ένας ενήλικας, και τουλάχιστον δέκα τραυματισμένα παιδιά είναι ο τελικός απολογισμός της επίθεσης με μαχαίρι σε βρεφονηπιακό σταθμό στην πόλη Τερμόντ του Βελγίου , σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας και του βελγικού υπουργείου Εσωτερικών.
Το βελγικό ΥΠΕΣ μάλιστα ανακοίνωσε ότι.... ο δράστης συνελήφθη, χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστά τα στοιχεία του.
Όπως δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο μία εργαζόμενη στο βρεφονηπιακό σταθμό, το θύμα ήταν μέλος του προσωπικού, ενώ ο δράστης ήταν άγνωστος και, σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, το πρόσωπό του ήταν βαμμένο άσπρο και μαύρο.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, τα υπόλοιπα παιδιά και το προσωπικό του σταθμού έχουν μεταφερθεί, σε κατάσταση σοκ, σε κέντρο υποδοχής όπου δέχονται ψυχολογική υποστήριξη.

Πηγές: naftemporiki.gr (ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters)

Από αλοδαπούς το 1/4 των παιδιών που γεννιούνται στην Καλαμάτα

Συγκεκριμένα, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα καταγράφηκαν 1.391 γεννήσεις, 697 αγόρια και 694 κορίτσια. Από αυτά, τα 1.059 γεννήθηκαν από Έλληνες γονείς και τα 332 από αλλοδαπούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δημοτικού Ληξιαρχείου, στην Καλαμάτα το 2008 γεννήθηκαν 93 περισσότερα παιδιά σε σχέση με το 2007, 1.391 έναντι 1.298. Στα νεογέννητα του 2007 την πρωτιά κέρδισαν τα κορίτσια, 650 έναντι 648 αγοριών. Από τον παραπάνω συνολικό αριθμό, 1.058 παιδιά γεννήθηκαν από Έλληνες γονείς και 240 από αλλοδαπούς.
Από την άλλη πλευρά, οι γάμοι του 2008 ήταν.... λιγότεροι από εκείνους του 2007, 252 πέρυσι έναντι 330 την προηγούμενη χρονιά. Οι περισσότεροι εξ αυτών, πάντως, και τις δύο χρονιές, έγιναν με παπά και κουμπάρο, στοιχείο που- αν μη τι άλλο- δηλώνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Καλαματιανών επιμένει παραδοσιακά στο συγκεκριμένο θέμα.
Ειδικότερα, το 2008 έγιναν 215 θρησκευτικοί γάμοι και 37 πολιτικοί, ενώ το 2007 267 θρησκευτικοί γάμοι και 63 πολιτικοί. Το γεγονός ότι το 2008 ήταν δίσεκτο φαίνεται ότι επηρέασε τον αριθμό των γάμων.
Σε ό,τι αφορά, τέλος, τους θανάτους, μέσα στο 2008 «έφυγαν» 490 Καλαματιανοί, δύο λιγότεροι από το 2007. Οι περισσότεροι από τους θανόντες ήταν άνδρες.
Απόσπασμα απο την Εφημερίδα Θαρρος Μεσσηνίας

Κατάληψη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα...

Κατάληψη των πανεπιστημιακών κτιρίων πραγματοποιούν οι φοιτητές της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα. Οι φοιτητές διεκδικούν ....την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους αφού παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα του διορισμού των πτυχιούχων του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών στην Εκπαίδευση μέσω των εξετάσεων του ΑΣΕΠ.
πηγη:Ερα Καλαμάτας

Συγκλονιστική μαρτυρία τούρκου ηθοποιού "Σκότωσα δέκα ανθρώπους στην Κύπρο"....

Στη συγκλονιστική μαρτυρία ότι στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο σκότωσε δέκα ανθρώπους, προχώρησε γνωστός Τούρκος ηθοποιός στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, σοκάροντας τόσο τον παρουσιαστή όσο και τους τηλεθεατές.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, ο Αττίλα Ολγκάτς ήταν προσκεκλημένος σε εκπομπή του Κανάλ Τουρκ για να μιλήσει για τη σειρά στην οποία πρωταγωνιστεί.
Η εκπομπή είχε τελείως διαφορετική κατάληξη από αυτή που το κανάλι και ο παρουσιαστής περίμεναν.
«Στο σενάριο της σειράς σκότωσα έναν άνθρωπο, αλλά τι κρίμα, στην πραγματική ζωή σκότωσα για την πατρίδα δέκα» είπε και άρχισε να εξιστορεί τα δραματικά γεγονότα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μία ημέρα πριν απολυθεί από το στρατό ...
έγινε η εισβολή στην Κύπρο. Η εντολή ήταν να πάει εκεί και να πολεμήσει. Όταν αντέδρασε, λέγοντας πως «είμαι καλλιτέχνης, δεν μπορώ να σκοτώσω άνθρωπο», ο διοικητής του τού απάντησε: «Εδώ τελειώνει η τέχνη. Εδώ είναι η πραγματική ζωή, ο πόλεμος. Από τη στιγμή που δόθηκε η διαταγή θα σκοτώσεις».
Ο Ολγκάτς είπε ότι το πρώτο παιδί που σκότωσε ήταν ένας στρατιώτης αιχμάλωτος, μόλις 19 χρόνων. «Όταν του έτεινα το όπλο με έφτυσε στο πρόσωπο. Τον πυροβόλησα στο μέτωπο. Μετά σκότωσα άλλους εννέα. Κάθε φορά που σκότωνα κάποιον πήγαινα στο αρχηγείο και έκλαιγα. Την άλλη μέρα ξανασκότωνα» διηγήθηκε ο Τούρκος ηθοποιός.
Όπως είπε, από τότε δεν τον εγκατέλειψαν οι εφιάλτες και για μεγάλο χρονικό διάστημα δεχόταν ψυχολογική στήριξη. «Γι' αυτό ακόμη δεν τρώω κρέας. Δεν μπορώ να δω αίμα. Έχω ακόμη στο μυαλό μου τα παιδιά που σκότωσα, τα τρομακτικά πτώματα» εξομολογήθηκε, για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια.
«Η Τουρκία μπήκε σε έναν τρομακτικό πόλεμο. Είμαι ο πρώτος καλλιτέχνης που σκότωσε άνθρωπο» δήλωσε ο Τούρκος ηθοποιός.
πηγη:tanea.gr

Κοριτσάκι έξι μηνών ζητεί βοήθεια

Τη συμπαράσταση και τη βοήθεια όλων έχει ανάγκη ένα κοριτσάκι έξι μηνών με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η μικρότερη κόρη του Αποστόλη και της Χριστίνας Θεοδώρου, παιδί μιας πενταμελούς οικογένειας, ήρθε στη ζωή πάσχοντας από τύφλωση και στα δύο μάτια. Οι γιατροί διέγνωσαν αμφοτερόπλευρη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και σύστησαν να χειρουργηθεί το βρέφος σε ειδικό κέντρο στο εξωτερικό, καθώς η επέμβαση δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί στα νοσοκομεία Παίδων της χώρας.

Οι γονείς αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το υπέρογκο κόστος, ενώ προσπαθούν.....
ταυτόχρονα να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, καθώς έχουν μετακομίσει από τη Λάρισα στην Αθήνα στην προσπάθειά τους να αποκατασταθεί η υγεία του παιδιού. Για αυτόν τον λόγο καλούν όποιον επιθυμεί να τους συνδράμει οικονομικά να καταθέσει τη βοήθειά του στον λογαριασμό της


ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ με αριθμό 660/351104-94.

http://apneagr.blogspot.com/

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΙΣΘΜΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από την Δευτέρα και οι αγρότες της Πελοποννήσου , καθώς σήμερα στην σύσκεψη των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών από όλους τους νομούς αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποκλεισμό του Ισθμού. Παράλληλα στην Μεσσηνία .... συσκέψεις και προετοιμασίες για κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι αγρότες , μεγάλη σύκσεψη αγροτών έγινε στη Χώρα όπου αποφασόιστηκαν άμεσα δυναμικές κινητοποιήσεις ενώ ήδη τα τρακτέρ έχουν βγει στους δρόμους σε Πύλο και Δευτέρα στην Κορώνη
Related Posts with Thumbnails