Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Στις φλόγες το καταφύγιο "Μπάφι" της Πάρνηθας

Πυρκαγιά ξέσπασε στη στέγη καταφυγίου της Πάρνηθας στη θέση Μπάφι. Ήδη έχει ειδοποιηθεί η Πυροσβεστική, ενώ δεν απειλούνται επισκέπτες, καθώς το καταφύγιο ήταν κενό.
Πηγή: www.athina984.gr

Μακροβούτη -5,14% για το Χρηματιστήριο Αθηνλων σήμερα ....μετά τα μαντάντα απο την Κομισιόν

Μεγάλη πτώση σήμερα στο Γενικό Δείκτηβ του χρηματιστηρίου Αθηνών που έκλεισε στις 1.660,04 μονάδες σημειώνοντας πτώση -5,14% και τζίρο μόλις 121,12 εκ. ευρώ

Βγήκε από την εντατική ο 21χρονος τραυματίας αστυνομικός....σταθερά προς το καλύτερο η υγεία του

Αισιόδοξα τα νέα για την κατάσταση της υγείας του 21χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε κατά τη δολοφονική επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα στα Εξάρχεια. Η υγεία του αποκαθίσταται σταθερά και ο ασθενής μεταφέρθηκε από την Εντατική σε κανονικό θάλαμο νοσηλείας.
in.gr

Άσχημα μαντάντα από την Κομισιόν.... σφιξτε όλοι το ζωνάρι

στην έκτακτη έκθεσή της για τις ευρωπαϊκές οικονομίες κατεβάζει τον πήχη της ανάπτυξης για την Ελλάδα από το 2,9% πέρυσι, στο 0,7% το 2010 και εκτοξεύει το έλλειμμα από το 3,4% το 2008 στο 4,2% το 2010.
Στην έκθεσή της η Κομισιόν προβλέπει επιβράδυνση της ανάπτυξης στο 0,2% από 2,9% για την ελληνική οικονομία, ενώ απαισιόδοξες είναι και οι εκτιμήσεις της για το δημοσιονομικό έλλειμμα που το 2009 θα ανέλθει τελικά στο 3,7% του ΑΕΠ, από 3,4% που έκλεισε, σύμφωνα πάντα με την Κομισιόν.

Όσον αφορά το έλλειμμα στην έκθεση επισημαίνεται ότι η Ελλάδα με άλλες έξι χώρες (Ιρλανδία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Σλοβενία) ξεπερνάει το επιτρεπτό όριο του 3% του ΑΕΠ για το 2009, ενώ άλλες πέντε χώρες (Βέλγιο, Γερμανία, Μάλτα, Αυστρία και Σλοβακία) θα αγγίξουν το 3% του ΑΕΠ.

προβλέπει επιδείνωση της ανεργίας καθώς εκτιμά πως θα διαμορφωθεί από το 8,3% το 2008 στο 9% το 2009.

Όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας προβλέπει οριακή βελτίωση στου έλλειμμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών καθώς μειώνεται από το 13,3% του ΑΕΠ το 2008, στο 12,8% το 2009.

Οι πληθωριστικές πιέσεις αναμένεται να ελαφρύνουν μέσα στο 2009 λόγω της σταθεροποίησης των τιμών του πετρελαίου. Ο πληθωρισμός επιβραδύνεται από το 4,2% που έκλεισε πέρυσι, στο 2,5% το 2009.


Για το 2010 η Κομισιόν προβλέπει περαιτέρω επιδείνωση για την ελληνική οικονομία, με την ανάπτυξη να επιταχύνεται ελαφρά στο 0,7% και το έλλειμμα να εκτοξεύεται στο 4,2%.

Η ανταγωνιστικότητα επιδεινώνεται περαιτέρω το 2010 με το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών να διαμορφώνεται στο 13,2% του ΑΕΠ, την ανεργία να φτάνει στο 9,4% και τον πληθωρισμό να επιταχύνεται με ρυθμό 2,7%.

Στον αντίποδα η Κομισιόν προβλέπει ότι το δημόσιο χρέος στη χώρα μας δεν θα ξεπεράσει έως το 2010 το φράγμα του 100% του ΑΕΠ και θα διαμορφωθεί στο 96,2% του ΑΕΠ το 2009 και στο 98,4% το 2010.

Ανησυχία όμως προκαλεί η επιδείνωση στην ιδιωτική κατανάλωση (στην οποία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό η ελληνική οικονομία) από 2,4% το 2008 στο 0,7% φέτος και το 2010.

Η επιβράδυνση της ανάπτυξης σε συνδυασμό με το αυξημένο εργατικό κόστος (πάνω από το μέσο όρο της Ευρωζώνης) θα οδηγήσουν, σύμφωνα με την Ε.Ε. σε πτώση τις εξαγωγές μας.

Τουρισμός και μεταφορές θα είναι κλάδοι «ευάλωτοι» απέναντι στη διεθνή κρίση και προβλέπει ότι θα συρρικνωθούν, χωρίς να έχουν σημαντική επίδραση στην αύξηση του ΑΕΠ

(Απόσπάσματα από το ρεπορτάζ του Στέλιου Κράλογλου στο capital.gr)

Νέα διπλώματα οδήγησης θα δίνονται από σήμερα....

Νέου τύπου διπλώματα δίνονται από σήμερα που θα μοιάζουν με πιστωτική κάρτα και θα εκδίδονται πλέον από τη διεύθυνση διαβατηρίων της αστυνομίας και θα μοιάζουν με τα αμερικανικά .
Οι κάτοχοι πάντωσ παλαιού τύπου διπλωμάτων δεν είναι υποχρεωτικό να τα αλλάξουν καθώς θα ισχύουν έως το 2032.

Αρκεί βέβαια μέχρι τότε να έχουν και αμάξι .... γιατί όπως πάμε με την οικονομική κατάσταση θα βγάζουμε διπλώματα για τετράποδα σε λίγο ....

“Ο χορός των δημοσκοπήσεων”


www.epikairo.gr

Το τέλος της αιματοχυσίας στη Γάζα και η ορκομωσία Ομπάμα.....

Λίγο πριν την ορκομωσία του νεου προέδρου της Αμερικής ..... σταμάτησε και η αιματοχυσία στη Γάζα ..... μπόρεσαν έτσι να κάνουν και την μεγαλειλώδη συναυλία του.

Έτσι ο νέος πρόεδρος αναλαμβάνει καθήκοντα χωρίς από την πρώτη στιγμή να έχει την παγκόσμια κατακραυγή πάνω του για το μακελειό στην Γάζα....
Για δείτε τι είχαμε γράψει όταν ξεκίνησε αυτό το μακελειό
http://kosmosnews.blogspot.com/2009/01/blog-post_02.html
Related Posts with Thumbnails