Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Γάζα.... μεταξύ των θυμάτων πολλά παιδιά

Για πρώτη φορά, αφότου ξεκίνησε η ισραηλινή χερσαία επίθεση, οι μάχες μεταξύ των ισραηλινών στρατιωτών και μελών της Χαμάς, διεξάγονται μέσα στην πόλη, σύμφωνα με όσα αναφέρουν ξένοι ανταποκριτές. Σε απάντηση η Χαμάς έριξε τέσσερις ρουκέτες στην πόλη Ασκελόν. Σύμφωνα με τον επικεφαλής των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, μόνο τη Δευτέρα έχασαν την ζωή τους 50 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και 12 παιδιά. Έξι στρατιώτες του Ισραήλ έχουν τραυματιστεί στις τελευταίες συγκρούσεις στο βόρειο τμήμα.
πηγη:skai.gr

ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ "ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗ ΧΑΜΑΣ".....

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρεμβαίνοντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα κατηγόρησε ευθέως, σήμερα, το Ισραήλ ότι προκαλεί τη Χαμάς με τη δράση που αυτό αναπτύσσει στο γεωγραφικό χώρο της Λωρίδας της Γάζας. «Η επιστροφή στην προ εκεχειρίας κατάσταση εμποδίστηκε επειδή το Ισραήλ επέτεινε τον στρατιωτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, εγώ δε κατανοώ ότι είναι το Ισραήλ το οποίο και προκαλεί τη Χαμάς» σημείωσε.
Παράλληλα, ο κ. Ερντογάν κάλεσε την ισραηλινή κυβέρνηση να διατάξει την παύση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και να άρει και τον αποκλεισμό της.
Σήμερα ο τούρκος πρωθυπουργός υπογράμμισε πως επείγει να σταλούν παρατηρητές διεθνών Οργανισμών στη Λωρίδα της Γάζας, όπως άλλωστε ζητήθηκε νωρίτερα και από τον επικεφαλής της διπλωματίας της Τουρκίας, Αλί Μπαμπατζάν.
Ο κ. Ερντογάν περιόδευσε προ ημερών σε χώρες της περιοχής--Ιορδανία, Αίγυπτο, Συρία και Σαουδική Αραβία.
πηγη:naftemporiki.gr

ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ

Από τον "Επαναστατικό Αγώνα" έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν το ένα από τα δυο όπλα, με τα οποία πραγματοποιήθηκε η επίθεση στα Εξάρχεια, εναντίον ομάδας των ΜΑΤ, από την οποία τραυματίσθηκε σοβαρά ο αστυνομικός Διαμαντής Μαντζούνης. Συγκεκριμένα, τέσσερις κάλυκες προέρχονται από το ημιαυτόματο ΜΡ5. Το όπλο είχε κλαπεί από τον ειδικό φρουρό που φύλαγε το σπίτι του πρώην προέδρου του Αρειού Πάγου Ρωμύλου Κεδίκογλου, και χρησιμοποιήθηκε από τον "Επαναστατικό Αγώνα" στην επίθεση κατά του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Ιωνίας, στις 30 Απριλίου του 2007.Οι κάλυκες από το δεύτερο όπλο προέρχονται από ίδιου τύπου όπλο καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε κατά του λεωφορείου των ΜΑΤ στις 23 Δεκεμβρίου στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Πηγη:skai.gr

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ

Από την Κυπαρισσία είναι η καταγωγή του Αδαμάντου Ματζούνη του νεαρού αστυνομικού των ΜΑΤ που τραυματιστηκε στην δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν άνδρεσ των ΜΑΤ στα Εξάρχεια .....

η κατασταση της υγείας αν και σοβαρή πλέον είναι σταθερή και αυτό είναι το ευχάριστο ..... αυτή την στιγμή νοσηλευτεται στην εντατική μονάδα του Ερυθρού Σταυρού μετά από πεντάωρη εγχείριση ......

Ας ευχηθούμε να πάνε όλα καλά ......

ΣΚΛΗΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ....

Η δήλωση αυτή έγινε με αφορμή την στάση που τήρησαν πέντε σύμβουλοι τησ πλειοψηφίας στις δημαιρεσίες που έγιναν χθες στο δήμο και ουσιστηκάν πήγαν "κόντρα" στο δήμαρχο.
Στη δήλωση τους αναφέρεται
“Η σημερινή εξέλιξη δεν αποτελεί έκπληξη για τους πολίτες της Κυπαρισσίας, διότι η Δημοτική Αρχή περιχαρακωμένη πίσω από εξωθεσμικούς συμβούλους απώλεσε την επαφή με το λαϊκό αίσθημα, την καθημερινότητα και τελικά με την ίδια την κοινωνία.
Επανειλημμένα είχαμε επισημάνει το κενό αυτό.
Η βούληση συμμετοχής στα θεσμικά Όργανα του Δήμου, μοναδικό σκοπό είχε να αποκαταστήσει το έλλειμα αυτό και να δώσει ελπίδα και πνοή στους πολίτες, πολλοί από τους οποίους δικαιολογημένα αποστασιοποιήθηκαν λόγω αλαζονικών συμπεριφορών και πρακτικών.
Η θέση αυτή προέκυψε από τις παραπάνω ανεπάρκειες και πρακτικές στις οποίες δεν μπορεί κανείς πλέον να μένει αδιάφορος”.

Μια σκληρή δήλωση που όπως και να έχει βάζει νέα δεδομένα στον δήμο Κυπαρισσίας ..... καθώς πλέον η δημοτική αρχή φαίνεται να "ελεγχει" - όπως έδειξαν και οι δημαιρεσίες- μόνο πέντε από τους δέκα συμβούλους της και συνολικά πέντε από τους 17 που αποτελούν το δημοτικό συμβούλιο....

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΝΔΡΩΝ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ.....

Σοβαρά τραυματίστηκε λίγο μετά τισ 3 το βράδυ νεαρός αστυνομικός των ΜΑΤ από δολοφονική επίθεση που δέχθηκε η διμοιρία του , η οποία βρισκόταν στα Εξάρχεια πίσω απο το υπουργείο Πολιστισμού...... οι άγνωστοι πιθανότατα πάνω από δύο επιτέθηκαν με καλάσνικοφ , 9αρι πιστόλι αλλά και χειρομβοβίδα κατά των αστυνομικπών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο στήθος και το μηρό ο 20χρονος αστυνομικόσ που εκείνη την ώρα έκανε σκοπιά και πρόλαβε να προειδοποιήσει του συναδέλφους του να προφυλαχθούν.....
ο ίδιος σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στον Ευρθρό Σταυρό όπου και χειρουργήθηκε με την κατάσταση του να είναι κρίσιμη ....

Από ότι φαίνεται η κατάσταση πλεόν έχει ξεφύγει τελείως και έχει περάσει σε επικύνδυνα επίπεδα ..... καθώς εδώ πρόκειται για μια καθαρά δολοφονική τρομοκρατική πράξη που στόχο είχει να αφαιρεθούν ανθρώπινες ζωές .... μια πράξη που δεν μπορεί να έχει σχέση με καμία μορφή αντίδρασης .......

Kατά του τερματισμού της επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας τάχθηκε σε τηλεφωνικές συνομιλίες και συναντήσεις με ξένους ηγέτες o ισραηλινός πρωθυπουργός


Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ τάχθηκε κατά της παύσης της ισραηλινής στρατιωτικής επίθεσης εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας σε μία σειρά τηλεφωνικών συνομιλιών και συναντήσεων που είχε χθες, Κυριακή, με ξένους ηγέτες, ανακοίνωσε το γραφείο του.
Ο Όλμερτ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, όπως και με τη γερμανίδα καγκελάριο ʼγκελα Μέρκελ.
Στον ρώσο πρόεδρο ο Όλμερτ δήλωσε ότι "το Ισραήλ δεν μπορεί να τερματίσει τις στρατιωτικές του ενέργειες προτού επιτύχει τους στόχους που έχει ορίσει", διευκρινίζει το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του.
"Οι στόχοι αυτοί μπορούν να επιτευχθούν είτε με το πλεονέκτημα των στρατιωτικών μέσων, είτε με διπλωματικά μέσα που θα πρέπει να διαμορφώσει η διεθνής κοινότητα", πρόσθεσε.
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Μεντβέντεφ υπογράμμισε κατά την τηλεφωνική αυτή συνδιάλεξη "τη σημασία μιας εκεχειρίας το ταχύτερο δυνατό".
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε εξάλλου στον γάλλο πρόεδρο Σαρκοζί, τον οποίο θα συναντήσει σήμερα, ότι το Ισραήλ "δεν επιζητεί την κατάληψη εκ νέου της Λωρίδας της Γάζας" με τις τρέχουσες στρατιωτικές του επιχειρήσεις κατά της Χαμάς στην περιοχή αυτή και διευκρίνισε ότι η χώρα του κάνει "μια σαφή διάκριση ανάμεσα στις τρομοκρατικές οργανώσεις και τους αθώους αμάχους που κατοικούν" στη Γάζα.
Ο Όλμερτ δήλωσε επίσης ότι "το ισραηλινό κράτος είχε αναπτύξει σημαντικές προσπάθειες για να φτάσει μια ανθρωπιστική βοήθεια στον πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας".
Τέλος στην ʼγκελα Μέρκελ, ο ισραηλινός πρωθυπουργός εξήγησε ότι το Ισραήλ "οφείλει να υπερασπιστεί τους πολίτες του".
Ο Όλμερτ συναντήθηκε επίσης στο Τελ Αβίβ με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ.
"Το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να συνεχίσει την στρατιωτική του επίθεση έως ότου σταματήσουν εντελώς οι τρομοκρατικές επιθέσεις και επανέλθει η ηρεμία στο νότιο τμήμα της χώρας", δήλωσε ο Όλμερτ στον δήμαρχο της Νέας Υόρκης.

πηγη:naftemporiki.gr (ΑΠΕ)

ΕΚΑΤΟΜΒΗ ΘΥΜΑΤΩΝ Η ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Παλαιστινιακές πηγές αναφέρουν ότι οι νεκροί από τις 27 Δεκεμβρίου έχουν φτάσει τους 500 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 2.500. Ανάμεσα στους νεκρούς οι 87 ήταν παιδιά ενώ οι νεκροί άμαχοι είναι συνολικά πάνω από 130. Οι Παλαιστίνιοι εκφράζουν ακόμη φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς στους δρόμους υπάρχουν σοροί που δεν έχουν απομακρυνθεί.
Μόνο από το βράδυ τους Σαββάτου, οι Παλαιστίνιοι που έχουν χάσει τη ζωή τους ξεπερνούν τους 40 και οι τραυματίες τους 200.
Πληροφορίες απο το in.gr
Related Posts with Thumbnails