Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

ΙΣΟΠΑΛΟ ΧΩΡΙΣ ΤΕΡΜΑΤΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΙΑΡΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΜΟΛΙΣ ΤΡΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΗΡΘΑΝ ΙΣΟΠΑΛΟΙ 0-0

ΔΥΟ ΦΑΣΕΙΣ ΕΚΑΝΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΣΤΟ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΚΑΘΩΣ ΟΤΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ ΠΙΕΖΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΑΝΑΨΑΝ ΦΩΤΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΟ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΤΟΥ...

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΕΙΝΑΙ ΚΙΑ Ο ΤΥΠΙΚΑΣ ΟΦΕΛΕΙΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΚΑΘΩΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

Kάρλα Μπρούνι Σαρκοζί: Είμαι ευτυχής που έγινα Γαλλίδα... μετα από αυτά που άκουσε να λέει ο Μπερλουσκονι για τον Ομπαμα

Η πρώτη κυρία της Γαλλίας Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί δήλωσε ότι είναι ευτυχής που δεν είναι πλέον Ιταλίδα μετά από αυτό που άκουσε να εκστομίζει ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι έστω και ως αστείο για τον "ηλιοκαμμένο" νεοεκλεγέντα πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα.
Η γεννημένη στην Ιταλία Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί, τοπ μόντελ και τραγουδίστρια της ποπ η οποία παντρεύτηκε με τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί τον περασμένο Φεβρουάριο, απέκτησε τη γαλλική υπηκοότητα και έχασε την ιταλική μετά το γάμο της.
Σε συνέντευξη της στη γαλλική εφημερίδα Le Journal du Dimanche, η "πρώτη κυρία" επικρίνει δριμύτατα τη δήλωση που έκανε για τον Μπαράκ Ομπάμα ο Μπερλουσκόνι λέγοντας ότι είναι " ωραίος, νέος και ηλιοκαμμένος".
"Όταν άκουσα τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να κάνει αυτό το σχόλιο για την εκλογή του Ομπάμα και να αστειεύεται με το γεγονός λέγοντας ότι ο Ομπάμα είναι "πάντα ηλιοκαμμένος" μου φάνηκε εξαιρετικά περίεργο" φέρεται να δηλώνει η Μπρούνι-Σαρκοζί. "Ορισμένοι άνθρωποι σίγουρα το απέδωσαν σε χιούμορ, αλλά για άλλη μια φορά είμαι ευτυχής που έγινα Γαλλίδα" πρόσθεσε η ίδια.
Τα αριστερά κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ιταλία κατηγόρησαν τον Μπερλουσκόνι ότι δυσφήμισε το έθνος με αυτό του το σχόλιο. Εκείνος από την πλευρά του τους αποκάλεσε "ηλιθίους" που δεν διαθέτουν αίσθηση του χιούμορ.

πηγη: naftemporiki (AΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Τραγωδία στην Αϊτή από την κατάρρευση σχολείου....Τουλάχιστον 88 οι νεκροί

Τουλάχιστον 88 άτομα, κυρίως μαθητές, έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση σχολείου στην παραγκούπολη του Πέσιονβιλ, στα περίχωρα του Πορτ-Ο Πρινς της Αϊτής, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό των αρχών πολιτικής προστασίας της χώρας.
Ο ιδιοκτήτης του σχολικού συγκροτήματος «Υπόσχεση» έχει συλληφθεί, ενώ οι αρχές εκφράζουν φόβους για δραματική αύξηση του αριθμού των νεκρών, καθώς τη στιγμή της κατάρρευσης εκτιμάται ότι βρίσκονταν στο κτίριο περίπου 700 μαθητές ηλικίας από 3 έως 20 χρονών.
Στο Πορτ- Ο Πρινς κατέφθασε ομάδα γάλλων πυροσβεστών από τη Γουαδελούπη, καθώς και σωστικά συνεργεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, προκειμένου να βοηθήσουν στις έρευνες.
πηγη:naftemporiki.gr

Δυστύχημα σε πυρηνοκίνητο υποβρύχιο του ρωσικού στόλου στη θάλασσα της Ιαπωνίας....Τουλάχιστον 20 οι νεκροί

Τουλάχιστον 20 άτομα βρήκαν τραγικό θάνατο και 22 τραυματίστηκαν σε δυστύχημα που συνέβη το Σάββατο στο πυρηνικό υποβρύχιο «Νιέρπα» του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού Ωκεανού, που πραγματοποιούσε δοκιμές στη θάλασσα της Ιαπωνίας. Οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι ο θάνατος των 20 Ρώσων ναυτικών οφείλεται σε διαρροή αερίου φρέον μετά την ενεργοποίηση του αυτόματου συστήματος κατάσβεσης πυρκαγιών.Παραμένει αδιευκρίνιστη η αιγία που ενεργοποιήθηκε το σύστημα κατάσβεσης των πυρκαγιών και ο στρατός έχει ξεκινήσει νέες επισταμένες έρευνες, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ανώτατης ανακριτικής επιτροπής του ρωσικού στρατού Σεργκέι Μάρκιν, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.Το σύστημα έχει σχεδιαστεί ώστε να απελευθερώνει το αέριο ψύξης φρέον, το οποίο όμως είναι εξαιρετικά επικίνδυνο σε κλειστούς χώρους, ως το πιο σοβαρό εξουδετερωτικό των τριών μεθόδων αντιμετώπισης πυρκαγιάς επί του υποβρυχίου.Υψηλόβαθμοι Ρώσοι αξιωματούχοι όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Ρία- Νοβόστι, τονίζουν ότι το σύστημα απέκλεισε δύο τομείς της πλώρης του υποβρυχίου του «Νιέρπα», τύπου Σούκα-Β' ή, κατά τη νατοϊκή κατάταξη «Ακούλα».Μετά το δυστύχημα, το πυρηνικό υποβρύχιο, το οποίο δεν έχει υποστεί άλλες βλάβες, επέστρεψε στη βάση του, σύμφωνα με πληροφορίες.Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, επέστρεψε σε βάση κοντά στο Βλαδιβοδιστόκ.Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρία-Νοβόστι, στο «Νιέρπα» επέβαιναν μηχανικοί και εργάτες του ναυπηγείου του Αμούρ, της ρωσικής Απω Ανατολής. Οι δοκιμές του πυρηνικού υποβρυχίου είχαν ξεκινήσει στα τέλη Οκτωβρίου. Είναι εφοδιασμένο με σύστημα τορπιλών, φτάνει σε μέγιστη ταχύτητα τους 30 κόμβους, διαθέτει αυτονομία 100 ημερών και μπορεί να καταδυθεί σε βάθος 600 μέτρων. Το πλήρωμά του αποτελείται από 73 άτομα. Ο Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ανέθεσε στον Γενικό Εισαγγελέα εντολή ενδελεχούς έρευνας για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος. Όπως επισημαίνουν Ρώσοι σχολιαστές, το σοβαρότερο δυστύχημα σε ρωσικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο είχε συμβεί κατά την πρώτη χρονιά της θητείας του προέδρου Πούτιν, στις 12 Αυγούστου 2000, όταν βυθίστηκε στη θάλασσα του Μπάρεντς στο Βόρειο Ωκεανό και σε βάθος 107 μέτρων το σκάφος «Κουρσκ», παρασύροντας στο θάνατο και τα 118 μέλη του πληρώματός του. Το υποβρύχιο «Κουρσκ» ανασύρθηκε από το βυθό τον Ιούνιο του 2002.
πηγη:in.gr

Κατάρρευση πολυκατοικίας με νεκρούς στο Αργυρόκαστρο

Νεκροί και τραυματίες ανασύρονται από τα ερείπια εξαώροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε στο Αργυρόκαστρο, στην οποία διέμεναν και Έλληνες βορειοηπειρώτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες ραδιοφωνικών δικτύων, μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα παιδί, ενώ υπολογίζεται ότι οι εγκλωβισμένοι φτάνουν τους 50. Παράλληλα, εκκενώθηκε το μοναδικό τμήμα της πολυκατοικίας, που έμεινε όρθιο. Συνολικά, το κτίριο είχε 20 διαμερίσματα.
Στο σημείο έχει μεταβεί ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος με τους οργισμένους συγγενείς των αγνοουμένων, που διαμαρτύρονται γιατί διακόπηκαν οι έρευνες διάσωσης.
Ο Αλβανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι προέχει η διάσωση τυχόν επιζώντων και στη συνέχεια θα γίνουν ανακρίσεις σε βάθος για τα αίτια της κατάρρευσης και θα επιρριφθούν τυχόν ευθύνες.
Kατόπιν αιτήματος της αλβανικής κυβέρνησης ιατρικό προσωπικό του ελληνικού στρατιωτικού νοσοκομείου στο Αργυρόκαστρο συνδράμει στις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για την παροχή πρώτων βοηθειών στους τραυματίες από κατάρρευση πολυκατοικίας.Παράλληλα έχει διατεθεί ένα ασθενοφόρο του νοσοκομείου και άλλο ένα βρίσκεται σε ετοιμότητα. Επίσης έφθασαν στο Αργυρόκαστρο από τα Ιωάννινα τρία οχήματα της ΕΜΑΚ με επταμελές πλήρωμα, μεταφέροντας έναν εκπαιδευμένο σκύλο και ειδικά μηχανήματα για να βοηθήσουν στον εντοπισμό και απεγκλωβισμό των αγνοουμένων. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η κατάρρευση πρέπει να προκλήθηκε από οικοδομικές εργασίες σε παρακείμενο κτίριο. Αξιοσημείωτο είναι ότι εδώ και 30 χρόνια έχουν απαγορευτεί οι εργασίες εκσκαφής στην περιοχή, καθώς υπήρχε κίνδυνος κατολισθήσεων.
πηγη:zougla.gr
Related Posts with Thumbnails