Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, 322 δασκαλοι και 259 νηπiaγωγοι

Την έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για το διδακτικό έτος 2008-2009, ανακοίνωσε http://www.ypepth.gr/el_ec_category1757.htm το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων:
• Κλάδου ΠΕ70, Δάσκαλοι: 322 εκπαιδευτικοί
• Κλάδου ΠΕ60, Νηπιαγωγοί: 259 εκπαιδευτικοί
πηγη:naftemporiki.gr

Αντίθετος ο Γ. Παπανδρέου στο σχέδιο "Καποδίστριας 2"

Την πλήρη αντίθεση του ΠΑΣΟΚ στο προωθούμενο, από την κυβέρνηση, σχέδιο «Καποδίστριας 2», διατύπωσε τη Πέμπτη ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε εκδήλωση του Τομέα Δημοσίων Έργων του ΠΑΣΟΚ, στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «διοικητικό έγκλημα» για τη χώρα, το οποίο, όπως είπε, εάν συντελεστεί, θα είναι πολύ δύσκολο να ανατραπεί. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «με το σχέδιο της κυβέρνησης προωθούνται απλές συνενώσεις, οι οποίες δημιουργούν σκληρές αντιπαραθέσεις μεταξύ εκλεγμένων αρχόντων της Αυτοδιοίκησης» και προειδοποίησε ότι το ΠΑΣΟΚ θα αντισταθεί σε όλες τις προσπάθειες της ΝΔ, καθώς θεωρεί ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει ξανά την Αυτοδιοίκηση στο περιθώριο.
Πηγή: www.athina984.gr

Φωτιά ξέσπασε στη σήραγγα της Μάγχης τη στιγμή που περνούσε τρένο που μετέφερε φορτηγά.

Φωτιά ξέσπασε στη σήραγγα της Μάγχης τη στιγμή που περνούσε τρένο που μετέφερε φορτηγά.Η κυκλοφορία στο τούνελ διακόπηκε, ενώ τα σωστικά συνεργεία απεγκλώβισαν 32 άτομα που επέβαιναν στο τρένο και τα οποία είναι καλά στην υγεία τους.Οι αρχές διεξάγουν έρευνες για τις συνθήκες του ατυχήματος.
ΠΗΓΗ:skai.gr

ΚΑΝΤΕ ... ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΕΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 2025 ... ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΤΙΟΥΣΑ .....

Περισσότεροι από 43 εκατομμύρια άνδρες στην Ευρώπη και δεκάδες χιλιάδες στη χώρα μας αναμένεται να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία μέχρι το 2025. Αυτό τονίστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας.

ΑΥΤΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE TΗΣ ERT....

EMEIΣ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ....... ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΣΕ 17 ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΑΠΑΛΑ .....

ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ iPhone ΤΟΥ ... ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΠΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΠΗΓΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΑ ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝΤΑ iPhone ......

ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟΝ ΕΞΑΨΑΛΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ ....
ΣΤΕΡΕΟΦΩΝΙΚΑ Ή ΜΗ ΜΗΝ ΡΩΤΑΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ,ΟΥΤΕ ΣΕ ΠΙΟ ΗΧΟ...

ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ....

11 Σεπτεμβρίου: 7 χρόνια μετά.... το χρονικο των επιθεσεων...

Στο σημείο μηδέν, στις 8.45 τοπική ώρα, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001. Εφτά χρόνια μετά, συγγενείς και φίλοι τιμούν τη μνήμη των 2.974 ανθρώπων, που χάθηκαν την ημέρα εκείνη, κατά την επίθεση των δύο αεροσκαφών στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Εκδηλώσεις θα γίνουν και στο Πεντάγωνο, όπου έπεσε το τρίτο αεροπλάνο, αλλά και στην Πενσυλβάνια στο σημείο, όπου κατέπεσε το τέταρτο αεροσκάφος, το οποιο κατευθυνόταν στην Ουάσιγκτον.
Στο σημείο παραβρίσκονται οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία, Μπαράκ Ομπάμα και Τζον Μακ Κέιν, οι οποίοι με κοινή τους ανακοίνωση ανέφεραν, πως η σημερινή μέρα είναι ημέρα μνήμης και πως σε αυτή δεν χωρούν πολιτικές αντιπαλότητες. Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, τους παρακάλεσε να μη βγάλουν λόγο την ώρα της τελετής.
Στις 8.45 ο Τζορτζ Μπους μαζί με τη σύζυγό του και τον αντιπρόεδρο Ντίκ Τσέινι, θα κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στο προαύλιο του Λευκού Οίκου για τα θύματα των επιθέσεων και στη συνέχεια θα μεταβούν στο Πεντάγωνο όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη μνήμη των 184 θυμάτων του.
Φέτος η προσοχή δίνεται στην εκπαίδευση των νέων ως προς την απειλή της τρομοκρατίας, αλλά και στη μάχη που δίνουν καθημερινά οι συγγενείς των θυμάτων για να ξεπεράσουν την τραγική απώλεια. Στα σχολεία γίνονται ειδικά μαθήματα, ενώ προβάλλονται ντοκιμαντέρ από τα γεγονότα της ημέρας εκείνης.
Στο Σημείο Μηδέν δημιουργείται μνημείο για τα θύματα, η κατασκευή του οποίου αναμένεται να στοιχίσει συνολικά 1 δισεκατομμύριο δολάρια, όμως υπάρχουν καθυστερήσεις στην ολοκλήρωσή κατασκευής του.
Το χρονικό των επιθέσεων
Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου του 2001, 19 αεροπειρατές πήραν τον έλεγχο τεσσάρων αεροσκαφών που είχαν προορισμό το Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο, ξεκινώντας από τη Βοστώνη, το Νιούαρκ και την Ουάσινγκτον. Το πρώτο αεροπλάνο χτύπησε τον βόρειο πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.
Λίγα λεπτά αργότερα δεύτερο αεροπλάνο, χτυπάει και το νότιο. Η σύγκρουση αποτυπώνεται στις κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων που είχαν συνδεθεί ζωντανά με το σημείο για την πρώτη επίθεση. Οι πύργοι καίγονταν για περισσότερο από μία ώρα, η τηλεόραση δείχνει σκηνές από ανθρώπους που πηδούν από τα παράθυρα. Ένας – ένας οι Πύργοι καταρρέουν. Χιλιάδες άνθρωποι θάβονται κάτω από τα συντρίμμια.
Σχεδόν μία ώρα αργότερα τρίτο αεροπλάνο πέφτει στο Πεντάγωνο, ενώ η τέταρτη πτήση που όπως λέγεται κατευθυνόταν προς το Λευκό Οίκο χάνεται από τα ραντάρ. Το αεροπλάνο κατέπεσε στο Σάνκσβιλ στην Πενσυλβανία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι επιβάτες επιτέθηκαν στους τρομοκράτες και έριξαν μόνοι τους το αεροπλάνο της πτήσης 93.
Στη Νέα Υόρκη σκοτώθηκαν 2700 άτομα, μεταξύ των οποίων και 300 πυροσβέστες και αστυνομικοί, που παγιδεύτηκαν μέσα στους Πύργους όταν αυτοί κατάρρευσαν. Στο Πεντάγωνο άλλοι 184, ενώ ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που αγνοούνται και θεωρούνται πλέον νεκροί.
Ένα μήνα αργότερα οι Ηνωμένες Πολιτείες επιτέθηκαν στο Αφγανιστάν στην προσπάθειά τους για εξουδετέρωση της Αλ Κάιντα και του ηγέτη της Οσάμα Μπιν Λάντεν.
πηγη:zougla.gr

Μήνυση Καρατζαφέρη κατά Χατζηγάκη και Σανιδά για τον Αρ.Παυλίδη

Μήνυση κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη, του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά, του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιου Κονταξή και κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε την Πέμπτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ), Γιώργος Καρατζαφέρης.
Η μήνυση αφορά τη διαδικασία αρχειοθέτησης της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί σε βάρος του πρώην υπουργού Αιγαίου Αριστείδη Παυλίδη, σχετικά με τον διαγωνισμό για τα πλοία της άγονης γραμμής στο νότιο Αιγαίο.
Στο κείμενο της μήνυσης, ο κ. Καρατζαφέρης ισχυρίζεται ότι «οι μηνυόμενοι δημόσιοι λειτουργοί παρακωλύσαντες και ματαιώνοντας την απευθείας διαβίβαση της υπόθεσης του πρώην υπουργού Αρ.Παυλίδη στη Βουλή, σφετερίστηκαν την εξουσία της, αποφασίζοντας αυτοί -αντί της Βουλής- να μην ασκηθεί δίωξη».
Ο κ. Καρατζαφέρης υποστηρίζει ότι οι ανωτέρω διέπραξαν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, που αλλοιώνει το πολίτευμα επειδή στέρησαν ή παρακώλυσαν την Βουλή από να αποφανθεί αυτή, ως μόνη αρμοδία, αν θα ασκηθεί ή όχι ποινική δίωξη κατά yπουργού.
Tέλος, ζητά να διαβιβαστεί η μήνυση απευθείας στη Βουλή, χωρίς να υποβληθεί για αξιολόγηση από οποιανδήποτε εισαγγελικό λειτουργό.
πηγη:in.gr

ΔΕΙΤΕ LIVE ΣΤΟ CNN ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 11/9/2001 11 SEPTEMBER 2001....

http://edition.cnn.com/video/live/live.html?stream=stream3

61 ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΣΕ 439 ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΛΕΧΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ....

439 ΣΧΟΛΙΚΑ ΛΕΟΦΩΡΕΙΑ ΕΛΕΧΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΑΝ 61 ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ....
ΜΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΑ 7 ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ....

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ....

ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΔΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΚΕ ΝΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ Η ΤΡΟΧΑΙΑ .... ΤΟΣΟΣ ΑΣΦΑΛΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΗΤΑΝ ....

Στην Κω εντοπίστηκε κορίτσι που είχε εξαφανιστεί το 2004 στη Σικελία,«Φως» στο θρίλερ της εξαφάνισης

Στο νησί της Κω φέρεται να εντοπίστηκε χάρη στην καταγγελία Ιταλίδας τουρίστριας μικρό κορίτσι που είχε εξαφανιστεί πριν από τέσσερα χρόνια στη Σικελία. Μέσω Interpol ενημερώθηκε η ελληνική αστυνομία και συνελήφθη 30χρονη που συνόδευε το οκτάχρονο κορίτσι.
Στις 24 Αυγούστου ένα μικρό κορίτσι που μιλούσε άπταιστα ιταλικά πλησίασε Ιταλίδα τουρίστρια στην κεντρική πλατεία της Κω για να της πουλήσει αναμνηστικά βραχιόλια.
Όταν η τουρίστρια επέστρεψε στη χώρα της είδε στο αεροδρόμιο αφίσες με παιδιά που αγνοούνται και συνειδητοποίησε ότι το παιδί στην Κω είχε καταπληκτική ομοιότητα με ένα αγνοούμενο κορίτσι από τη Σικελία.
Ειδηποίησε άμεσα την ιταλική αστυνομία και μέσω Interpol ενημερώθηκαν οι ελληνικές Αρχές.
Το κορίτσι εντοπίστηκε στην Κω και συνελήφθη μια 30χρονη γυναίκα από την Αλβανία που συνόδευε το παιδί, υποστηρίζοντας ότι είναι η μητέρα του παρόλο που δεν μιλούσε ιταλικά.
Μέσω ελέγχου DNA επιβεβαιώθηκε ότι δεν είναι η μητέρα της μικρής.
Δείγμα DNA ελήφθη και από το κοριτσάκι και εστάλη στην Ιταλία ώστε να διαπιστωθεί εάν είναι όντως η μικρή Ντενίς που εξαφανίστηκε το 2004 από το σπίτι της στη Σικελία.
πηγη:in.gr

Άλλο ένα μετάλλιο η Ελλάδα με τον Γιάννη Πρώτο

Ο Γιάννης Πρώτος χάρισε ακόμη ένα μετάλλιο στην Ελλάδα, αφού κατέκτησε το χάλκινο στα 400μ. της κατηγορίας T13 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Ο Έλληνας αθλητής κάλυψε την απόσταση σε 49 δευτερόλεπτα και 99 εκατοστά, ενώ το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Κουβανός Λουίς Μανουέλ Γκαλάνο με επίδοση 49.12, η οποία αποτελεί ρεκόρ Αγώνων.
πηγη:ert.gr

O ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟΣ ΠΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟ...


ΥΠΟΨΉΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΑΝΑΙΚΟΥ ΠΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ.... ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
.... ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ Ο ΝΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ CERN ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ...

ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ CERN .....

ΕΠΙΤΑΧΥΝΘΗΚΕ ΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ LHC ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΤΙΝΗΣΕ ΚΑΝΩΝΤΑΣ ΤΟ 1-2....

ΕΝΩ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Η ΔΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΠΗΡΕ ΜΙΑ ΤΖΟΥΡΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΚΑΙ ΕΝΩ ΣΤΟ 84' ΕΧΑΣΕ 2-1 , ΤΗΣ ΚΟΛΗΣΕ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ 2 ΓΚΟΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 90 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΤΟ 2-3 ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.....

ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΜΕΙΣ ΠΑΙΖΑΜΕ ΜΑΚΡΙΑ ....

Σκάνδαλο με σεξ και ναρκωτικά αποκάλυψαν οι επιθεωρητές στο υπουργείο Εσωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δεκατρείς, νυν και πρώην, υπάλληλοι του υπουργείου προέβησαν σε σεξουαλικές περιπτύξεις με υπαλλήλους πετρελαϊκών εταιρειών, δέχθηκαν βουνά από δώρα και προέβαιναν σε όργια με αλκοόλ και ναρκωτικά. Σύμφωνα με την έκθεση του γενικού επιθεωρητή Ερλ Ντέβανεϊ, που συντάχθηκε μετά από έρευνες δύο ετών, πρόκειται για υπαλλήλους του τομέα ορυκτολογίας στο Ντένβερ και στην Ουάσινγκτον, που ήταν επιφορτισμένοι με φορολογικούς ελέγχους στην διαχείριση και διάθεση πετρελαίου και αερίου. Σύμφωνα με την έκθεση, μεταξύ των δώρων ήταν ειδικές ενδυμασίες για σκι και γκόλφ, πλούσια βραδινά γεύματα και διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μόνο οι δύο εξ αυτών είχαν δεχθεί τουλάχιστον 135 δώρα από τέσσερις εταιρίες.
Πηγη:skai.gr

Μόνο το 46% κατα μεσο ορο σε 17 χωρες πιστευει ότι πισω απο το χτυπημα της 11/9/2001 βρίσκεται η Αλ Καιντα σύμφωνα με το WorldPublicOpinion.org

Επτά χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ εξακολουθεί να μην υπάρχει ομοφωνία σε άλλες χώρες του κόσμου ότι πίσω από αυτές κρύβονται μαχητές της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με διεθνή δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Η έρευνα που έγινε σε 16.063 ανθρώπους σε 17 χώρες έδειξε ότι μόνο σε 9 χώρες η πλειοψηφία πιστεύει ότι η Αλ Κάιντα ευθύνεται για τις επιθέσεις του 2001 στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον που προκάλεσαν το θάνατο περίπου 3.000 ανθρώπων.Κατά μέσον όρο, το 46% των ερωτηθέντων στις 17 χώρες δήλωσε ότι η Αλ Κάιντα ευθύνεται για τις επιθέσεις, το 15% ότι ευθύνεται η αμερικανική κυβέρνηση, το 7% το Ισραήλ και άλλο ένα 7% κάποιος άλλος δράστης. Επίσης ένας στους τέσσερις δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ποιος κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις. Η δημοσκόπηση διεξήχθη από την WorldPublicOpinion.org, ένα σχέδιο συνεργασίας ερευνητικών κέντρων σε διάφορες χώρες, το οποίο διαχειρίζεται το Πρόγραμμα πάνω στις Θέσεις Διεθνούς Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ στις ΗΠΑ. Στην Ευρώπη, το 56% των Βρετανών και των Ιταλών επιρρίπτει την ευθύνη για τις επιθέσεις στην Αλ Κάιντα, το 63% των Γάλλων και το 64% των Γερμανών. Επίσης το 23% των Γερμανών ρίχνει την ευθύνη στην αμερικανική κυβέρνηση, όπως και το 15% των Ιταλών. Στη Μέση Ανατολή οι ερωτηθέντες ήταν ιδιαίτερα πιθανόν να κατονομάσουν κάποιον άλλο δράστη από την Αλ Κάιντα, έδειξε επίσης η έρευνα. Την υπόθεση ότι το Ισραήλ κρυβόταν πίσω από τις επιθέσεις στήριξε το 43% των ερωτηθέντων στην Αίγυπτο, το 31% στην Ιορδανία και το 19% στα Παλαιστινιακά Εδάφη, ενώ τις ευθύνες στην αμερικανική κυβέρνηση επέρριψε το 36% των Τούρκων και το 27% των Παλαιστινίων. Στο Μεξικό, το 30% των ερωτηθέντων κατηγόρησε την αμερικανική κυβέρνηση και το 33% την Αλ Κάιντα.Οι μόνες χώρες στις οποίες η συντριπτική πλειοψηφία επέρριψε την ευθύνη στην Αλ Κάιντα ήταν η Κένυα με ποσοστό 77% και η Νιγηρία με ποσοστό 71%. Η δημοσκόπηση, η οποία έχει περιθώριο σφάλματος συν, πλην 3 ως 4 μονάδες, διεξήχθη από τις 15 Ιουλίου ως τις 31 Αυγούστου στις εξής χώρες: Κίνα, Ινδονησία, Νιγηρία, Ρωσία, Αίγυπτος, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Ιορδανία, Κένυα, Μεξικό, Παλαιστινιακά Εδάφη, Νότια Κορέα, Ταϊβάν, Τουρκία και Ουκρανία.
πηγη:ert.gr (ΑΠΕ)

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ....

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΘΩΣ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΡΗΔΕΣ ....

Δύο ισχυρότατοι σεισμοί 7,2 και 7,6 Ρίχτερ συγκλόνισαν Ιαπωνία και Ινδονησία,Ανησυχία στην ευρύτερη περιοχή

Ισχυρότατες σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Ιαπωνία και την Ινδονησία. Η πρώτη δόνηση μεγέθους 7,2 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκε ανοικτά της νήσου Χοκάιντο στη βόρειο Ιαπωνία.
Ο σεισμός στην Ινδονησία ήταν 7,6 Ρίχτερ και σημειώθηκε στα ανατολικά της νησιωτικής χώρας. Οι αρχές της Ινδονησίας εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι.
Το επίκεντρο εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή 122χλμ βορειοδυτικά του Τερνάτε και εστιακό βάθος 10χλμ.
πηγη:in.gr

Ημέρα μνήμης για την 11 Σεπτεμβριου 2001 , απο το χτυπημα στο World trade center


Επτά χρόνια συμπληρώνονται την Πέμπτη από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στους δίδυμους πύργους των ΗΠΑ, που στοίχισαν την ζωή σε 3.000 ανθρώπους.Στις 8:46, τοπική ώρα, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή. Πρόκειται για την στιγμή που το πρώτο αεροπλάνο έπληξε τον έναν από τους δύο πύργους. Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Σημείο Μηδέν, παρουσία του Τζον Μακέιν και του Μπαράκ Ομπάμα. Την ίδια ώρα, διεθνή δημοσκόπηση που έγινε σε 16.063 ανθρώπους σε 17 χώρες κατέδειξε ότι μόνο σε 9 από αυτές, η πλειοψηφία πιστεύει ότι η Αλ Κάιντα ευθύνεται για τις επιθέσεις.

πηγη:skai.gr

Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στη βόρεια Ιαπωνία

Μεγάλη σεισμική δόνηση μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στα ανοικτά της νήσου Χοκάιντο στη βόρεια Ιαπωνία, σύμφωνα το γεωλογικό ινστιτούτο USGS των ΗΠΑ.Η σεισμική δόνηση έγινε στις 9:20 τοπική ώρα (03:20 ώρα Ελλάδας) έξω ακριβώς από την ακτή, περίπου 113 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κουσίρο, σε εστιακό βάθος 58 χιλιομέτρων.
Η Ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για κίνδυνο εκδήλωσης σεισμικών κυμάτων και τσουνάμι.Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.
πηγη:zougla.gr

11 SEPTEMBER 2001 , 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2001 ,11/09/2001

ΜΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ....

ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ....


ΕΝΑ ΠΟΛΛΑΠΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ...


ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ....


ΜΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ...

Ικανοποίησε η έναρξη του πειράματος του "Big Bang" του CERN τεθηκε σε λειτουργια ο LHC

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το πρωί στα σύνορα Ελβετίας - Γαλλίας, το μεγαλύτερο πείραμα φυσικής στην ιστορία της ανθρωπότητας. Οι άνθρωποι του CERN, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικής Φυσικής, θα προσπαθήσουν να αναπαραστήσουν τον τρόπο που γεννήθηκε το σύμπαν.
Σε απευθείας μετάδοση από το διαδίκτυο (στη σελίδα webcast.cern.ch), στα σύνορα Ελβετίας - Γαλλίας, σε ένα τούνελ 27 χιλιομέτρων, ξεκίνησε η πρώτη φάση λειτουργίας του "Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων", (LHC), στα εκατό μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης. .
Με ενθουσιασμό οι επιστήμονες είδαν την πρώτη δέσμη σωματιδίων να εκτοξεύεται με επιτυχία στον επιταχυντή στις 10.28, όπου συνολικά σε καθημερινή βάση θα προκαλούνται περίπου ένα δισεκατομμύριο συγκρούσεις μικροσκοπικών σωματιδίων ανά δευτερόλεπτο και θα δημιουργούνται θερμοκρασίες 100.000 φορές υψηλότερες από αυτή του πυρήνα του Ήλιου.
"Ήταν απίστευτη η στιγμή που ζήσαμε", ανέφερε ο Λιν Έβανς, επικεφαλής μίας από τις ομάδες που επεξεργάζονται τον επιταχυντή.
Η εκτόξευση της δέσμης δεν ήταν απλή, αφού έπρεπε να συνδυαστούν πολλοί τομείς μέσα στο εργαστήριο και να συγχρονιστούν πολλοί διακόπτες για να γίνουν όλα σωστά.
Λίγο αργότερα εκτόξευσαν και την δεύτερη δέσμη σωματιδίων, τα λεγόμενα πρωτόνια, κατά μήκος της 27 χιλιομέτρων υπόγειας εγκατάστασης.
Κάποια μικροπροβλήματα τεχνικής φύσης, σε σχέση με την τροφοδοσία του μηχανήματος, δεν ανησύχησαν τους επιστήμονες και το πείραμα ξεκίνησε κανονικά.
Οι επιστήμονες του CERN, που εδρεύει στη Γενεύη, προσπαθούν να δημιουργήσουν εκ νέου το "Big Bang", τη μεγάλη έκρηξη που έγινε πριν από 15 δισεκατομμύρια χρόνια και στην οποία οφείλεται η δημιουργία του κόσμου.
Μόνο για την αποθήκευση των στοιχείων που θα δοθούν, κατά την πρώτη ημέρα των πειραμάτων, χρειάζονται 2 εκατομμύρια DVD. Για την επεξεργασία τους, το CERN έχει τοποθετήσει 60.000 υπολογιστές, οι χρήστες των οποίων μοιράζονται το υλικό και το επεξεργάζονται.
Μεταξύ των προσπαθειών των επιστημόνων είναι να ανακαλύψουν και ένα θεωρητικό σωματίδιο, το οποίο ονομάζεται «Μποζόνιο Χιγκς» ή αλλιώς «σωματίδιο του Θεού», το οποίο εξηγεί γιατί η ύλη έχει μάζα και από το οποίο προήλθε το Σύμπαν. Θα προχωρήσουν επίσης στην εξέταση του μυστηρίου της ύπαρξης «ύλης» και «αντί - ύλης», οι οποίες παρόλο που συνδέονται άμεσα, παρατηρείται το γεγονός ότι η «αντι- ύλη» είναι σπανιότερη, δεν βρίσκονται δηλαδή σε ποσοτική ισορροπία.
Το πείραμα που θα ολοκληρωθεί το 2010, αναμένεται να κοστίσει 6.5 δισεκατομμύρια ευρώ. Όταν πρωτοανακοινώθηκε, εκφράστηκαν φόβοι πως οι συνέπειες μπορεί να αποβούν μοιραίες, όμως, οι επιστήμονες καθησύχασαν τον κόσμο πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και πως ο Επιταχυντής δεν θα "καταπιεί τη Γη".
Οι επιστήμονες για το "σωματίδιο του Θεού"
Ένας από τους ανθρώπους που παρακολουθούν αναλυτικά το συγκεκριμένο πείραμα είναι και ο ερευνητής του "Δημόκριτου" και του CERN Γιώργος Γραμματικάκης, ο οποίος διετέλεσε και πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης και πρόεδρος του Ιόνιου Πανεπιστημίου.
Ανέφερε πως το πείραμα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία τους επόμενους δύο με τρεις μήνες και τα πρώτα αποτελέσματα θα έχουν επεξεργαστεί σε ένα χρόνο από τώρα.
«Η εξέλιξη του πειράματος θα είναι μακροχρόνια. Υπολογίζουμε ότι θα διαρκέσει περί τα δέκα χρόνια και εκτός από τα επιστημονικά ερωτήματα θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει και θέματα που βέβαια ενδιαφέρουν πολύ περισσότερο τον καθημερινό άνθρωπο, όπως την καταπολέμηση του καρκίνου, τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Η τεχνολογία που αναπτύσσεται σε αυτό το πείραμα είναι τόσο εξειδικευμένη και αξιοθαύμαστη, που συνήθως δίνει την ευκαιρία σε μεγάλες εξελίξεις, σε πολλούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας», ανέφερε ο Γιώργος Γραμματικάκης, ο οποίος, χαρακτηριστικά τόνισε, ότι με αυτό το πείραμα «μπορεί να βρούμε το σωματίδιο του Θεού αλλά τον ίδιο τον Θεό αμφιβάλλω αν τον δούμε ποτέ».
Ο Βρετανός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ, είναι από τους ανθρώπους που όπως λέει θα προτιμούσε να μην βρεθεί το "σωματίδιο του Θεού" και μάλιστα έχει βάλει στοίχημα ύψους 100 δολαρίων.
"Νομίζω ότι αν δεν βρεθεί το σωματίδιο θα είναι πιο συναρπαστικό, αφού θα πρέπει να ξεκινήσουμε τα πάντα από την αρχή", ανέφερε ο Χόκινγκ.
πηγη:zougla.gr

Προς τις ΗΠΑ κινείται σημαντικά ενισχυμένος ο κυκλώνας Αικ,Κατευθύνεται προς το Τέξας

Έτοιμες για να αντιμετωπίσουν τον τυφώνα Αικ που αναμένεται στις ακτές των ΗΠΑ προς το τέλος της εβδομάδας δηλώνουν οι Αρχές των νότιων πολιτειών των ΗΠΑ.
Αφού πέρασε από την Κούβα, όπου προκάλεσε σοβαρές ζημιές και τέσσερις θανάτους, ο Αικ ενισχύθηκε εκ νέου σε κυκλώνα κατηγορίας 2 και κατευθύνεται προς τις ΗΠΑ, αφού διασχίσει τον Κόλπο του Μεξικού. Οι μετεωρολόγοι φοβούνται ότι μπορεί να φτάσει ακόμα και στην κατηγορία 4.
Ο Αικ προκαλεί ανέμους ταχύτητας 155 χιλιομέτρων την ώρα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους κήρυξε το Τέξας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εν αναμονή του Αικ που θα φτάσει το Σάββατο. Την ίδια ώρα έχουν σταματήσει τα δύο τρίτα της παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.
Το πέρασμα του ΑΙΚ έχει προκαλέσει 70 θανάτους, που έρχονται να προστεθούν σε εκατοντάδες άλλους που προκάλεσαν οι αλλεπάλληλοι κυκλώνες των τελευταίων τριών εβδομάδων.
Συνολικά το κόστος των καταστροφών μόνο στην Κούβα ξεπερνά τα τρία δισεκατομμύρια δολάρια, υπολογίζει ο ΟΗΕ και προσθέτει ότι για την Αϊτή υπάρχει άμεση ανάγκη για περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια.
Οι καταστροφές σε νησιά της Καραϊβικής είναι ανυπολόγιστές, κυρίως στις πιο φτωχές χώρες όπως η Αϊτή όπου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι -σχεδόν οι μισοί έιναι παιδιά- ζουν σε προσωρινά καταλύματα.
πηγη:in.gr

Και νίκησε και άρεσε η Εθνικη ομαδα ποδοσφαιρου...

Αυτή τη φορά η Εθνική συνδύασε το ωφέλιμο με το... τερπνό. Αποδίδοντας όχι απλώς αποτελεσματικό, αλλά (επιτέλους) και όμορφο ποδόσφαιρο πέρασε νικηφόρα με 2-0 από τη Λετονία, διπλασιάζοντας τις νίκες της στον δεύτερο όμιλο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου βάζοντας από νωρίς τα θεμέλια για την παρουσία της στα τελικά της Νοτίου Αφρικής. Ο Φάνης Γκέκας στο 10’ και το 49’ πέτυχε τα τέρματα της ελληνικής ομάδας αξιοποιώντας εξαιρετικές σέντρες των Σεϊταρίδη και Τοροσίδη αντίστοιχα. Κλειδί της νίκης οι δύο μπακ, που έχοντας τη θωράκιση τριών κεντρικών αμυντικών, «αναστάτωσαν» την άμυνα των γηπεδούχων με τις επελάσεις τους. Εξαιρετική τακτική από τον Ότο Ρεχάγκελ, που αιφνιδίασε με το 3-4-3 που παρέταξε. Επόμενος αντίπαλος η Μολδαβία στο «Καραϊσκάκη» στις 11 Οκτωβρίου.
πηγη:sport-fm.gr
Related Posts with Thumbnails