Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

Εξασθενημένος χτύπησε τη Νέα Ορλεάνη ο κυκλώνας «Γκούσταβ»

Εξασθενημένος σε κυκλώνα κατηγορίας 2, ο «Γκούσταβ» έφτασε το απόγευμα της Δευτέρας τις ακτές της Λουιζιάνα, όπου το 90% του τοπικού πληθυσμού, περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους....
Αν και υποβαθμίστηκε από την κατηγορία 3 στην κατηγορία 2, ο κυκλώνας έφτασε στις ακτές περίπου 100 χιλιόμετρα από τη Νέα Ορλεάνη λίγο πριν από τις έξι το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) με ανέμους που ξεπερνούσαν τα 110 χλμ/ώρα....

Ο δήμαρχος εκτίμησε ότι τα φράγματα θα αντέξουν τη μανία του τυφώνα, ενώ είπε ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο για να τον ενημερώσει για τα μέτρα που έχουν ληφθεί εν όψει του τυφώνα.
Συγκρατημένα αισιόδοξος για το ότι τα φράγματα θα αντέξουν και ότι «δεν θα δούμε καταστροφές» δήλωσε αξιωματικός του Σώματος των Μηχανικών του Στρατού
Στην πόλη έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας από τη δύση του ήλιου μέχρι τα ξημερώματα.
Ο δήμαρχος προειδοποίησε επίδοξους πλιατσικολόγους ότι σε περίπτωση που συμμετάσχουν σε παράνομες ενέργειες, θα συλληφθούν.
Τα δύο εκατομμύρια άτομα που έχουν εγκαταλείψει τις ακτές της Λουιζιάνα είναι αριθμός-ρεκόρ στην ιστορία των ΗΠΑ..
Από την επέλαση του «Γκούσταβ» από την Καραϊβική έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότερα από 94 άτομα.


πηγη:in.gr

Χωρίς κυρώσεις της Μόσχας η αποφαση της ΕΕ--Φραστική καταδίκη

Την προσωρινή αναβολή των διαπραγματεύσεων για τη σύναψη συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας με τη Ρωσία, αποφάσισαν οι ηγέτες της ΕΕ, κατά την έκτακτη σύνοδό τους στις Βρυξέλλες, που κράτησε περίπου τρεισίμιση ώρες. Οι 27 ευρωπαίοι ηγέτες ζητούν συγκεκριμένα να εφαρμοστεί πρώτα η συμφωνία εκεχειρίας που επιτεύχθηκε με ευρωπαϊκή διαμεσολάβηση και να επιστρέψουν οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στις θέσεις που είχαν πριν την πρόσφατη σύρραξη στη Γεωργία. Η ΕΕ καταδικάζει τη μονομερή αναγνώριση της ανεξαρτησίας Νότιας Οσετίας και Αμπχαζίας, καλώντας τα ευρωπαϊκά κράτη να μην την αναγνωρίσουν και σημειώνει ότι η ΕΕ θα συμβάλλει στην ενίσχυση της αποστολής των παρατηρητών του ΟΑΣΕ στη Νότια Οσετία. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρώφ, σε ομιλία του πριν την έναρξη της συνόδου, τόνισε ότι η Ρωσία θα υπερασπίζεται στο εξής τα συμφέροντά της, πάντα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου ενώ ζητά από την διεθνή κοινότητα να εφαρμόσει εμπάργκο όπλων σε βάρος της Γεωργίας. Γεωργιανοί υπεύθυνοι παραδέχθηκαν σήμερα ενώπιον του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι χρησιμοποιήθηκαν βόμβες διασποράς στη Νότια Οσετία. Σημειώνεται ότι την Τρίτη ξεκινά περιοδεία σε Γεωργία, Ουκρανία, Αζερμπαϊτζάν και Ιταλία ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινι.
πηγη:ert.gr

Σιούφας: "Άψογη και απόλυτα διαφανής η ψηφοφορία"

"Άψογο, αδιάβλητο και απόλυτα διαφανή" χαρακτηρίζει τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη η ψηφοφορία της 27ης Μαϊου ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας με γραπτή του ανακοίνωση σε απάντηση καταγγελιών του ΠΑΣΟΚ για αλλοίωση ψηφοδελτίων βουλευτών της ΝΔ, που δεν πειθάρχησαν στην κομματική γραμμή κατά την ψηφοφορία, για τη συνταγματική αναθεώρηση. Ο κ Σιούφας σημειώνει ότι την παραμονή της διαδικασίας διανεμήθηκαν τρία ψηφοδέλτια σε όλους τους βουλευτές με προ-τυπωμένο το ονοματεπώνυμό τους και με καθορισμένη γραμμογράφηση, γεγονός που αποκλείει όπως τονίζει, κάθε δυνατότητα έστω και απλής φωτοτυπίας. "Με θλίβει η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων εκεί που δεν υπάρχουν", τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του κοινοβουλίου.
πηγη:athina984.gr

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΟΘΕΙΑ




http://krogias.blogspot.com/search/label/Videos

ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ


Η προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που συντάχθηκε από τους μελετητές και παραδόθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες, δείχνει πού θα περάσει η παράκαμψη των Φιλιατρών και εξηγεί το γιατί επελέγη η δυτική παράκαμψη και όχι η ανατολική. Πρόκειται για δρόμο μήκους περίπου 5,3 χιλιομέτρων, που αποτελεί τμήμα του μελετώμενου έργου βελτίωσης Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι στην εθνική οδό Κυπαρισσία - Φιλιατρά -Πύλος - Μεθώνη.
Οπως επισημαίνεται, «με το προς μελέτη τμήμα παρακάμπτεται η πόλη των Φιλιατρών από τα δυτικά, απαλλάσσοντας έτσι τον πολεοδομικό ιστό από τη διερχόμενη κυκλοφορία, εξασφαλίζοντας ασφαλέστερες και ταχύτερες μετακινήσεις επί της εθνικής οδού, καθώς και στην τοπική κυκλοφορία και εξυπηρέτηση του οικισμού. Ταυτόχρονα δεν παρεμποδίζει την επέκταση του οικισμού, η τάση της οποίας είναι προς ανατολικά, ενώ δίνει τη δυνατότητα και για αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης, η οποία λόγω της μορφολογίας των ακτών σήμερα είναι εντελώς αναξιοποίητη».

Ιαπωνία: παραιτήθηκε ο πρωθυπουργος Φουκούντα

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιασούο Φουκούντα ανακοίνωσε τη Δευτέρα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι παραιτείται, σε μία προσπάθεια να ξεπεραστεί το πολιτικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει η χώρα του.Ο Φουκούντα, ο οποίος παρέμεινε ένα χρόνο στην πρωθυπουργία, αντιμετώπισε μία κατακόρυφη πτώση της δημοτικότητάς του και ένα διχασμένο κοινοβούλιο, όπου το κεντρώο αντιπολιτευόμενο Δημοκρατκό Κόμμα της Ιαπωνίας (PD) ελέγχει την Ανω Βουλή και έχει τη δυνατότητα να καθυστερεί την ψήφιση νομοσχεδίων.Το δεξιό Φιλελεύθερο Δημοκρατκό Κόμμα (PLD) του Φουκούντα πλειοψηφεί στην Κάτω Βουλή.Η παραίτηση του Φουκούντα δεν συνεπάγεται αυτομάτως τη διενέργεια νέων εκλογών. Το PLD έχει τη δυνατότητα να ορίσει ένα νέο ηγέτη και να ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Κάτω Βουλής, προκειμένου να αποφύγει μία πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
πηγη:athina984.gr

Νοθεία στην ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ-Με βίντεο από τα πρακτικά

Βίντεο, στο οποίο φαίνεται να αλλοιώνονται ψηφοδέλτια βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι δεν πειθάρχησαν στην κομματική γραμμή κατά την ψηφοφορία για την συνταγματική αναθεώρηση, παρουσίασε το μεσημέρι της Δευτέρας το ΠΑΣΟΚ. Η αλλοίωση γινόταν από βουλευτή της ΝΔ.
Όπως μετέδωσε το Mega, το βίντεο διάρκειας 15 λεπτών από τα πρακτικά της Βουλής παρουσιάζει ψηφοφορία της 27ης Μαΐου. Εκεί φαίνονται δύο βουλευτές της ΝΔ να παραλαμβάνουν τα ψηφοδέλτια των συναδέλφων τους και να αλλάζουν όσα δεν ακολουθούσαν την κομματική γραμμή.
Τα αλλοιωμένα ψηφοδέλτια φτάνουν τα δέκα και δεν θα άλλαζαν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
Μετά την επανίδρυση του κράτους, η ΝΔ επανιδρύει και τη Βουλή, ήταν το πρώτο σχόλιο του ΠΑΣΟΚ.
πηγη:in.gr

Νέα έργα στο ΣΔΙΤ

Δεκαοκτώ έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.752 εκατ. ευρώ εντάσσονται στις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), με απόφαση της αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής.Με τις νέες εντάξεις το σύνολο των έργων που θα κατασκευαστούν μέσω των ΣΔΙΤ έφθασαν τα 327 και είναι συνολικού προϋπολογισμού 5.700 εκατομμυρίων ευρώ.Όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, όλα τα έργα που εντάχθηκαν είναι σημαντικά και αφορούν τη Δημόσια Διοίκηση, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, τις μεταφορές και την εθνική άμυνα. Η μεταρρύθμιση με τις ΣΔΙΤ "παίρνει σάρκα και οστά", κατέληξε ο κ. Αλογοσκούφης.Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος είπε ότι με τις εντάξεις έργων δόθηκε έμφαση στην εγκατάσταση του Πυροσβεστικού Σώματος και την κατασκευή κτιρίων για την εκπαίδευσή τους. Το ίδιο ισχύει και για την Ελληνική Αστυνομία.Τα έργα αφορούν την περιφέρεια Χαλκιδικής, τη Χίο, τη Μυτιλήνη και άλλες περιοχές.Ο υπουργός Πολιτισμού Μιχ. Λιάπης είπε ότι σήμερα αποφάσισε η Διϋπουργική την ένταξη 24 έργων αρμοδιότητας του υπουργείου Πολιτισμού. Τα έντεκα αφορούν γυμναστήρια και τα δεκατρία κολυμβητήρια.Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Ευρ. Στυλιανίδης, είπε ότι στις ΣΔΙΤ εντάχθηκε η δημιουργία του Διεθνούς Πανεπιστημίου προϋπολογισμού 255 εκατ. ευρώ και επίσης 25 σχολείων που θα κατασκευαστούν στη Θεσσαλονίκη, τη Δυτική Ελλάδα και τη Στερεά Ελλάδα, συνολικού προϋπολογισμού 82,8 εκατ. ευρώ.Τέλος, εντάχθηκαν 26 σχολικές μονάδες συνολικού προϋπολογισμού 112,8 εκατ. ευρώ.Ο κ. Στυλιανίδης χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας απαλλάσσεται από τη συντήρηση των κτιρίων, την οποία αναλαμβάνει η εταιρία των συμπράξεων.Τέλος, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χατζηδάκης, δήλωσε ότι η Διυπουργική Επιτροπή ενέκρινε την ένταξη στις ΣΔΙΤ δυο έργων. Πρόκειται για έργο τηλεματικής και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Με την τηλεματική θα γίνεται η ηλεκτρονική διαχείριση των δρομολογίων, ενώ το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα αντικαταστήσει τα χάρτινα εισιτήρια, με στόχο τον έλεγχο της εισιτηριοδιαφυγής.
πηγη:skai.gr

Προειδοποιεί η Μόσχα, λίγο πριν την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για την κρίση στον Καύκασο

Νέες προειδοποιήσεις εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ προς τη Δύση, λίγο πριν την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κρίση στον Κάυκασο, στην οποία δεν αναμένεται ωστόσο να επιβληθούν κυρώσεις. Ο Σ.Λαβρόφ ζητά εμπάργκο στην πώληση όπλων στη Γεωργία.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε τη Δύση να μη στηρίξει την ηγεσία της Γεωργίας. «Θα είναι λάθος ιστορικής σημασίας», δήλωσε ο Σ.Λαβρόφ, να στηρίξουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους το «καθεστώς Σαακασβίλι», όπως το ονόμασε.
Ο Σ.Λαβρόφ ξεκαθάρισε ότι η Μόσχα ζητά την αλλαγή ηγεσίας στη Γεωργία και δήλωσε ότι πρέπει να επιβληθεί εμπάργκο στην πώληση όπλων στη Γεωργία μέχρι να αλλάξει η κυβέρνηση της χώρας.
«Όσο και να μας προκαλούν, θα διατηρήσουμε την αυτοσυγκράτησή μας και την ψυχραιμία των εκτιμήσεων, θα συνεχίσουμε σταθερά, αλλά χωρίς αντιπαράθεση να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και τις αρχές μας» είπε ο Σ.Λαβρόφ, σημειώνοντας ότι η χώρα του θα αποφύγει εμπλοκή σε αντιπαραθέσεις.
Ωστόσο, τόνισε ότι «εάν οι εταίροι μας δεν είναι έτοιμοι για κοινές ενέργειες, για την υπεράσπιση των εθνικών της συμφερόντων η Ρωσία θα είναι αναγκασμένη να δρα αυτόνομα, αλλά πάντοτε στη βάση του διεθνούς δικαίου».
πηγη:in.gr

Περισσότεροι από 90 νεκροί από τις πλημμύρες στην Ινδία--Εκατομμύρια οι εκτοπισμένοι

Τρία εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και τουλάχιστον 90 έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν όταν υπερχείλισε ο ποταμός Κόσι.Εκατοντάδες χωριά πλημμύρισαν στο κρατίδιο Μπιχάρ και χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης καταστράφηκαν.Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 467.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους, ωστόσο χιλιάδες άλλοι παραμένουν εγκλωβισμένοι.Οργανώσεις αρωγής και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερος από τον επίσημο απολογισμό.Ειδικοί αποδίδουν τις πλημμύρες στους ιδιαίτερα δριμείς μουσώνες και τις ισχυρές βροχοπτώσεις λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου, ενώ άλλοι καταγγέλλουν ότι οι αρχές δεν έλαβαν μέτρα πρόληψης και δεν βελτίωσαν τις υποδομές.Ο ινδικός στρατός και ναυτικές δυνάμεις ενέτειναν τη Δευτέρα τις προσπάθειες διάσωσης των εγκλωβισμένων από τις πλημμύρες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα στο ανατολικό τμήμα της χώρας.
ΠΗΓΗ:IN.GR

Η Μεσσηνία τίμησε τον αρχαιολόγο Ματίας Νατάν Βαλμίν

Αφιερωμένες στη μνήμη του Σουηδού Αρχαιολόγου Ματίας Νατάν Βαλμίν ήταν οι εκδηλώσεις, που οργάνωσε το Σάββατο στον αρχαιολογικό χώρο της Μάλθης Δωρίου η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας. Ο Βαλμίν ξεκίνησε το ερευνητικό και ανασκαφικό του έργο στη Μεσσηνία το 1926 και μεταξύ άλλων έφερε στο φως την ακρόπολη και τους μυκηναϊκούς τάφους της Μάλθης, το ψηφιδωτό της Κορώνης και άλλα μνημεία και ευρήματα. Για τη ζωή και το έργο του Σουηδού αρχαιολόγου μίλησε στην εκδήλωση η προϊσταμένη της 38ης Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Ξένη Αραπογιάννη και ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του. Παρούσα στις εκδηλώσεις ήταν η κόρη του Σουηδού αρχαιολόγου Λένα Βαλμίν. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός Απασχόλησης Σοφία Καλαντζάκου, ενώ παρευρέθηκε και η επιτετραμμένη της Σουηδικής πρεσβείας στην Ελλάδα Κατερίνα Βιζενμπέργκεν
πηγη:ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ...

Τοις μετρητοίς θα πληρώνουν από σήμερα, το σύνολο της αξίας των φαρμάκων τους, οι ασφαλισμένοι στο Δημόσιο, τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών και το Ταμείο Δικηγόρων Αθηνών. Στη συνέχεια οι ασφαλισμένοι με την απόδειξη θα απευθύνονται στο Ασφαλιστικό τους Ταμείο για την επιστροφή των χρημάτων τους. Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά διακόπτουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων, καθώς τα συγκεκριμένα ταμεία καθυστερούν υπερβολικά τις πληρωμές. Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κώστας Κούβαρης, δήλωσε πως την οριστική λύση το πρόβλημα θα φέρει το προεδρικό διάταγμα που θα καθορίσει τις ευθύνες όλων.

ΠΗΓΗ:ERT.GR

ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 3-1 (61΄, 63΄ πεν. Γκαλέτι, 81΄ Κοβάτσεβιτς - 45+2΄ πεν. Τσέζαρεκ)
ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 0-2 (8΄ Μάρκος Αντόνιο, 41΄ Κονσεϊσάο)
Πανθρακικός-Εργοτέλης 1-2 (29΄ Ενρίκες - 52΄, 82΄ Ογκουνσότο)
Αρης-Λεβαδειακός 2-0 (66΄ Χαβίτο, 78΄ Βλόνταρτσικ)
Ηρακλής-Πανσερραϊκός 1-2 (78΄ Ντιέ - 8΄, 41΄ Ζουντί)
Πανιώνιος-Ξάνθη 0-1 (15΄ Ταϊντέρ)
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-1 (20΄ Εντίνιο, 45΄ πέν. Μπλάνκο - +90΄ Καραγκούνης)
Λάρισα-Θρασύβουλος 3-0 (10΄, 33΄ Πάρα, 27΄ Σαρμιέντο

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Λάρισα 3
Ολυμπιακός 3
ΑΕΚ 3
Αρης 3
ΠΑΟΚ 3
Πανσερραϊκός 3
Ξάνθη 3
Εργοτέλης 3
Πανθρακικός 0
Ηρακλής 0
Πανιώνιος 0
ΟΦΗ 0
Παναθηναϊκός 0
Λεβαδειακός 0
Αστέρας Τρίπολης 0
Θρασύβουλος 0

Ο πίνακας των σκόρερ
2 ΓΚΟΛ: Ογκουνσότο (ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ),
Πάρα (ΛΑΡΙΣΑ),
Γκαλέτι (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ),
Ζουντί (ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ)
1 ΓΚΟΛ: Εντίνιο, Μπλάνκο (ΑΕΚ), Βλόνταρτσικ, Χαβίτο (ΑΡΗΣ), Τσέζαρεκ (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Ντιέ (ΗΡΑΚΛΗΣ), Σαρμιέντο (ΛΑΡΙΣΑ), Ταϊντέρ (ΞΑΝΘΗ), Κοβάτσεβιτς (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Καραγκούνης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Ενρίκες (ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ), Κονσεϊσάο, Μάρκος Αντόνιο (ΠΑΟΚ)

αξιοσημείωτο είναι ότι δεν είχαμε ούτε μια ισοπαλία

ΠΛΑΚΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ .... ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΚΑΣΤΙΓΙΟ







ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΔΩΝ ΣΗΜΕΡΑ .....

ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝΕ ΤΗΝ ΚΛΑΨΑ ...... ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

ΟΙ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΟΜΑΔΑ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΛΩΝΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ

ΕΝΩ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΞΕΧΑΣΑΝΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΝΤΙΟΓΚΟΜΑΝΙΑ ... ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΣΤΙΓΙΟ...

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝ Ο ΚΑΣΤΙΓΙΟ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ... ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΘΕΛΕΙ .... ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ (ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ) .... ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΚΑΛΗ .... Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΟΥΛΗΣΕ ΧΑΒΙΑΡΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΠΕΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΖΑΠΑ ...ΛΕΜΕ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ....

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο Δαλάι Λάμα

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ Δαλάι Λάμα, αλλά θα παραμείνει στη Βομβάη για μερικές ημέρες ακόμα.
Ο Δαλάι Λάμα βγαίνοντας από την κλινική Λιλαβάτι χαμογέλασε στον κόσμο και χαιρέτησε τα μέλη της ιατρικής ομάδας που ανέλαβε τη νοσηλεία του.
Ο 73χρονος πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα εισήχθη στο νοσοκομείο την Πέμπτη με κοιλιακές ενοχλήσεις.
Μάλιστα ακύρωσε δύο ταξίδια, παραπονούμενος για κούραση.
πηγη:in.gr

Πόλη-φάντασμα η Νέα Ορλεάνη εν αναμονή του τυφώνα «Γκούσταβ»

Περισσότερα από δύο εκατομμύρια άτομα έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους από τις ακτές της Λουιζιάνα εν αναμονή του τυφώνα Γκούσταβ. Πόλη-φάντασμα θυμίζει η Νέα Ορλεάνη, την ώρα που ο Τζον ΜακΚέιν ζητά οι εργασίες της πρώτης ημέρας του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες.
Λιγότεροι από 10.000 άνθρωποι παραμένουν στη Νέα Ορλεάνη μετά τις προειδοποιήσεις του δημάρχου της πόλης για την «καταιγίδα του αιώνα».
«Πιστεύουμε πως βία να έχουν παραμείνει 10.000 άνθρωποι στην πόλη. Είναι μία πραγματική πόλη φάντασμα. Εάν υπάρχει η παραμικρή ζώνη που οι κάτοικοί της δεν την εγκατέλειψαν θα πρόκειται μάλλον για ανθρώπους που έχουν τα μέσα για να παραμείνουν, κατοίκους στα υψηλότερα σημεία της πόλης, τα οποία ουδέποτε πλημμύρισαν» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Ρέι Νάγκιν, τονίζοντας πως η αστυνομία εκτιμά πως τουλάχιστον 327.000 κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τη Νέα Ορλεάνη.
Ο δήμαρχος εκτίμησε ότι τα φράγματα θα αντέξουν τη μανία του τυφώνα, ενώ είπε ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο για να τον ενημερώσει για τα μέτρα που έχουν ληφθεί εν όψει του τυφώνα.
Στην πόλη έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα ξημερώματα μέχρι τη δύση του ήλιου, ενώ ο δήμαρχος προειδοποίησε επίδοξους πλιατσικολόγους ότι σε περίπτωση που συμμετάσχουν σε παράνομες ενέργειες, θα συλληφθούν.
Ήδη δύο εκατομμύρια άτομα έχουν εγκαταλείψει τις ακτές της Λουιζιάνα, αριθμός-ρεκόρ στην ιστορία των ΗΠΑ.
Ο «Γκούσταβ», ο οποίος βρίσκεται στην κατηγορία 3 με ανέμους που πνέουν στα 204 χιλιόμετρα την ώρα, έχει ήδη ξεκινήσει να πλήττει τις ακτές των ΗΠΑ. Ειδικοί εκτιμούν ότι ο κίνδυνος να ενδυναμωθεί, φτάνοντας στην κατηγορία 4 έχει απομακρυνθεί.
Ο τυφώνας έχει ξυπνήσει στους κατοίκους της Νέας Ορλεάνης επώδυνες μνήμες από το πέρασμα του τυφώνα Κατρίνα το 2005, από την επέλαση του οποίου έχασαν τη ζωή τους περισσότερα από 1.600 άτομα.
Από την επέλαση του «Γκούσταβ» από την Καραϊβική έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότερα από 94 άτομα.
ΠΗΓΗ: in.gr

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ .....

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΩΠΟΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ....
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ....
ΚΑΘΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΑΦΗΝΩΝΤΩΣ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΡΑΣΤΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΛΑΡΩΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ....

ΕΧΩΝΤΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ .... ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ......
Related Posts with Thumbnails